Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
Δεν τους φτάνουν οι εργάτες - πατίνια

Τους θέλουν και με πατίνια!

Επανέρχονται τα «πατίνια» στη ζωή των υπαλλήλων της πολυεθνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», αυτή τη φορά με το πρόσχημα της «επίλυσης προβλημάτων που τυχόν ανακύπτουν στα ταμεία»! Σ' αυτή την πρωτοφανή ενέργεια η πολυεθνική προχωρά για δεύτερη φορά, καθώς ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει και πριν ένα χρόνο περίπου σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης τότε είχε άμεσα αντιδράσει και καταγγείλει το γεγονός. Τα πατίνια είχαν επιβληθεί στους εργαζόμενους μέσω της ειδικότητας του «ανεφοδιασμού ραφιών». Τώρα η πολυεθνική επανέρχεται με αγγελία που δημοσιεύει σε εφημερίδα μέσω της οποίας, ζητά εργαζόμενους για το νέο της κατάστημα στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Τμήμα των Ταμείων, προκειμένου με τα «πατίνια» να λύνουν γρήγορα τα τυχόν προβλήματα. Να σημειωθεί ότι τα «πατίνια» έχουν εφαρμοστεί σε πολλά καταστήματα της πολυεθνικής στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Πέτρος Βαμβακάς σχολιάζοντας τη νέα αυτή απαράδεκτη ενέργεια της πολυεθνικής είπε: «Εχουμε καταγγείλει επανειλημμένα την εντατικοποίηση και το ξεζούμισμα των εμποροϋπαλλήλων στα συγκεκριμένα καταστήματα. Αυτή η "ειδικότητα" όχι μόνο προσβάλλει τους εργαζόμενους, αλλά καθιστά και σε κίνδυνο της ζωή τους, ενώ έχουν ήδη σημειωθεί ατυχήματα. Εμείς, για άλλη μια φορά, θα βρεθούμε μπροστά στον αγώνα για να μπει φρένο στην ασυδοσία και στην οποιαδήποτε αυθαιρεσία των πολυεθνικών σε βάρος των εργαζομένων και θα απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας που αφορούν στην Κοινωνική Ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις και πολλά άλλα. Ως απάντηση σ' αυτή την κατάσταση καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους να συμμετάσχουν σήμερα αποφασιστικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ