Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέτωπο σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο

Σε συνεχή ανυποχώρητη «πάλη ενάντια στον παγκοσμιοποιημένο νεο-ταξικό καπιταλισμό - ιμπεριαλισμό» και για τη διαμόρφωση των όρων ανατροπής του κεφαλαίου», καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, απευθυνόμενο στους χιλιάδες διαδηλωτές που θα συναντηθούν στις κινητοποιήσεις της Σεβίλλης, με ανακοίνωσή του.

Το ΠΑΜΕ τονίζει στην ανακοίνωση ότι οι καπιταλιστικές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται από το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις «έχουν ενιαία αιτία και ενιαία στόχευση». Η βαθύτερη αιτία τους βρίσκεται στην πολιτική του κεφαλαίου για αποκόμιση του μεγαλύτερου δυνατού υπερκέρδους, μέσω της υπερεκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Αποσκοπεί, σημειώνεται, στη συρρίκνωση της τιμής της εργατικής δύναμης, «να κάνει πάμφθηνο τον εργαζόμενο και να ρίξει στον Καιάδα τον συνταξιούχο». Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων «οι πολιτικοοικονομικοί διαχειριστές του κεφαλαίου θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους». Συνένοχοι σε αυτή την κατάσταση είναι οι συναινετικές και ενδοτικές εθνικές και ευρωπαϊκές συνδικαλιστικές ηγεσίες και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, «που έχει γίνει το μακρύ χέρι της ΕΕ και Δούρειος Ιππος του κεφαλαίου».

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση «απαιτείται ενιαίο ταξικό μέτωπο ρήξης και σύγκρουσης με τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο». Και καταλήγει: ΟΧΙ σε επετειακά, εκτονωτικά, άνευρα ευρωπαϊκά και διεθνή Φόρουμ. ΝΑΙ στη συνεχή ασίγαστη πάλη ενάντια στη συνολική αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ για να διαμορφωθούν οι όροι ανατροπής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ