Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ελλείψεις στο «Παπανικολάου»

H γρήγορη ανάπτυξη του «Γ.Παπανικολάου» με τη δημιουργία πολλών κλινικών, αλλά παράλληλα τη μη επαρκή στελέχωσή του και την ελλιπή χρηματοδότηση είχαν σαν αποτέλεσμα το νοσοκομείο να ακολουθεί το βηματισμό σημειωτόν ή να πηγαίνει προς τα πίσω, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Τα παραπάνω τόνισαν οι εκπρόσωποι του εργασιακού σωματείου του νοσοκομείου σε ημερίδα που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στα πλαίσια, όπως σημείωσαν, μιας αγωνιώδους προσπάθειάς τους για την επίλυση των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων τους.

Οπως ανέφερε το μέλος της διοίκησης του σωματείου Γ.Παπαβασιλείου, για να καλυφθούν, σύμφωνα με τον Οργανισμό του '86 οι θέσεις των νοσηλευτών χρειάζεται να προσληφθούν 167 εργαζόμενοι. «Αλλά και με τον αριθμό αυτό δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες. Αμοιβές ανθρώπινες, συνθήκες εργασίας αποτελούν μακρινό όνειρο, αφού ούτε τα ρεπό τους και την άδειά τους δεν μπορούν να πάρουν οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε.

Επίσης, η γραμματέας του εργασιακού σωματείου Σ. Τεμερτζίδου, ανέφερε ότι στις ΜΕΘ του νοσοκομείου τα Σαββατοκύριακα και τη νύχτα, η αναλογία είναι ένας νοσηλευτής προς 5 νοσηλευόμενους, ενώ θα έπρεπε να είναι ένας προς έναν. Ακόμη σε πολλά νοσηλευτικά τμήματα τα απογεύματα και τις νύχτες υπάρχει μία μόνο νοσηλεύτρια, για να εξυπηρετεί αρρώστους που έχουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Αναπτύσσοντας τους άξονες της προβληματικής του εργασιακού σωματείου ο πρόεδρός του Γ.Κυριακίδης υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι παλεύουν για ένα νοσοκομείο που θα παρέχει, όπως χτες έτσι και αύριο, υψηλό επίπεδο υγείας στον πολίτη και όπου όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης θα έχουν ισότητα στην πρόσβαση, στην ποιότητα και στη φροντίδα υγείας.

Τέλος, χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας ο βουλευτής Γ.Χουρμουζιάδης, επισήμανε ότι μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων διαπιστώνει κανείς ότι το σύστημα υγείας συνεχίζει να είναι σαν τον άρρωστο στην εντατική, σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουν οι εκπρόσωποι της πολιτείας, ότι δηλαδή είναι σε ανάρρωση.

Παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας και χαιρέτισαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και της ΤΑ, ο έπαρχος Λαγκαδά, ο πρόεδρος του Β' ΠΕΣΥ, βουλευτές του νομού, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ