Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ
Στην... πυρά ο ένοχος

Το σημαντικότερο στοιχείο σε κάποιον που ασχολείται με τον αθλητισμό είναι να μπορεί να δέχεται την ήττα. Είτε ως οπαδός, είτε ως αθλητής, είτε ως παράγοντας, όταν αναγνωρίζει την ανωτερότητα των αντιπάλων φανερώνει το ποιόν του ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα. Κάτι που σίγουρα δε φανερώνουν οι Ιταλοί που προσπαθούν με όλα τα μέσα να ξεχάσουν τον αποκλεισμό τους από τη Νότιο Κορέα. Σε μια Ιταλία που «πενθεί» μπορεί να μη γίνεται λόγος για τις επιλογές του προπονητή Τζιοβάνι Τραπατόνι και την εμμονή του στο αμυντικό παιχνίδι, ή για το γεγονός ότι το πάθημα από την Κροατία δεν έγινε μάθημα για τη συνέχεια, όμως βρέθηκαν εξιλαστήρια θύματα. Και εάν για το διαιτητή της συνάντησης με του Κορεάτες Μπάριον Μορένα τα παράπονα είναι κάπως δικαιολογημένα, εντελώς αδικαιολόγητη είναι η επίθεση που δέχεται από τα ΜΜΕ ο διεθνής Κορεάτης παίκτης της Περούτζια Γιουνγκ Βαν Αν που έβαλε το νικητήριο γκολ της χώρα του.

Ο ξεπεσμός των Ιταλών δεν έχει όριο μετά την απόφαση της ομάδας του να διώξει τον παίκτη άρον άρον. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Περούτζια Λουτσιάνο Γκαούτσι ανακάλυψε και το... δολοφόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου με δηλώσεις του στις εφημερίδες. «Αυτός ο κύριος δε θα ξαναπαίξει για την Περούτζια. Είμαι πατριώτης κι αισθάνομαι ένοχος που πλήρωνα κάποιον, ο οποίος κατέστρεψε το ιταλικό ποδόσφαιρο». Με τις δηλώσεις του προέδρου της Περούτζια συμφώνησε και ο προπονητής της ομάδας Σέρσε Κόσμι. Σημειώνεται ότι ο παίκτης αγωνιζόταν δανεικός από την Πουόν από το καλοκαίρι του 2000 αλλά όπως είχε ειπωθεί πριν το Μουντιάλ είχε αποφασιστεί να διακοπεί η συνεργασία. Το γεγονός όμως ότι έγινε τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τέτοιο τρόπο, καθόλου δεν τιμά το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Αλλωστε πριν βρουν ενόχους για τον... ξεπεσμό του ποδοσφαίρου τους οι Ιταλοί και ιδιαίτερα της Εθνικής, καλό θα ήταν να κοιτάξουν λίγο τις ομάδες τους που θυμίζουν ΟΗΕ που έχει σαν αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες να μένουν στον πάγκο. Οπως επίσης και την επιμονή τους στο αμυντικό ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, ένα σύστημα γνωστό και αντιμετωπίσιμο από τους περισσότερους αντιπάλους τους φέτος και πολλές φορές (όπως φέτος) καταστροφικό για αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ