Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Εκφυλιστικά φαινόμενα

Τα εκφυλιστικά φαινόμενα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν έχουν τέλος. Περίπου 30 κρανοφόρα άτομα με κάθε είδους επικίνδυνα αντικείμενα επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία του μεγαλύτερου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ («ORIGINAL»), στη Λ. Αλεξάνδρας. Τραυμάτισαν σοβαρά (τουλάχιστον δεν κινδυνεύει η ζωή του) το μοναδικό «κιτρινόμαυρο» που βρήκαν εκεί και προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές. Σε χτεσινή ανακοίνωση της «ORIGINAL» κατονομάζονται ως υπεύθυνοι οπαδοί του Ολυμπιακού και καταγγέλλονται οι ιθύνοντες της ΠΑΕ και η Αστυνομία ως υπεύθυνοι δημιουργίας, συνειδητά, καθεστώτος κάλυψης και ατιμωρησίας. Και η ανακοίνωση καταλήγει: «ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΧΕΣΤΕ;.. ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΦΕΥΓΕΤΕ!»...

Οι ανεπίσημες διαρροές λοιπόν για κήρυξη πολέμου, έγιναν επίσημες. Και τα άσχημα μάλλον θα γίνουν χειρότερα. Οι μεγαλύτερες ευθύνες, για ό,τι συμβεί, ανήκει στους ανευθυνοϋπευθύνους που θα βγουν να καταδικάζουν και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, κατόπιν εορτής. Γιατί; Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για την ανακάλυψη των δραστών, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει αφού το αποτέλεσμα είναι μάλλον προδιαγεγραμμένο. Στην "καλύτερη" περίπτωση θα πιαστεί κάποιος ο οποίος θα μείνει ατιμώρητος, όπως και στο παρελθόν. Οι κυρίως ένοχοι όμως θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Και ποιοι είναι αυτοί; Το σύστημα και τα "επιφανή" στελέχη του. Αυτοί που οδηγούν τη νεολαία σε αδιέξοδα, έλλειψη οραμάτων και ακίνδυνες για το στάτους κβο αποπροσανατολιστικές πρακτικές. Το μεγάλο μερίδιο ευθύνης, χωρίς να απαλλάσσουμε τους φυσικούς αυτουργούς, έχουν άλλοι. Η πολιτεία που... απλά εποπτεύει και ικανοποιεί τις απαιτήσεις των παραγόντων, χωρίς καν να εφαρμόζει ούτε τους νόμους που η ίδια θεσπίζει (π.χ. για τη σύσταση και λειτουργία των συνδέσμων). Αυτή που επέλεξε το λαϊκότερο των αθλημάτων να παίζεται με τέτοιους κανόνες. Που συνειδητά έχει παραδώσει τον αθλητισμό στην εμπορευματοποίηση και ότι αυτή συνεπάγεται. Οι πρόεδροι που συντηρούν και εκμεταλλεύονται τους ιδιωτικούς στρατούς και τη φιλοσοφία τους. Οι φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που ενδιαφέρονται μόνο για την αύξηση των εσόδων τους. Η δικαιοσύνη, η Αστυνομία κλπ. Εν τέλει το σύστημα που δημιουργεί τέτοιες φιλοσοφίες, πρακτικές και νοοτροπίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάληψη στα γραφεία της (2012-12-15 00:00:00.0)
Πεδία μάχης (2010-03-30 00:00:00.0)
Οι ένοχοι... παίρνουν μέτρα (2007-04-15 00:00:00.0)
Κροκοδείλια δάκρυα από τους ηθικούς αυτουργούς (2005-11-29 00:00:00.0)
Βία και ρατσισμός εντός και εκτός γηπέδων (2005-04-12 00:00:00.0)
Ναι μεν... αλλά (2000-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ