Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Μάγισσες, περιπέτειες, και ένστικτα

Σκηνή από την ταινία «Περιπέτεια στο Παρίσι»
Σκηνή από την ταινία «Περιπέτεια στο Παρίσι»
Μια ταινία που προκάλεσε πολλές συζητήσεις αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, μια ταινία που δίχασε, που ενθουσίασε, αλλά και που τρόμαξε πολλούς θεατές είναι το «Βασικό ένστικτο» του Πολ Βερχόφεν, που θα παρουσιαστεί απόψε το βράδυ από το MEGA στις 22.50 με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Ντάγκλας και Σάρον Στόουν.

Ενας αστυνομικός ερευνά τη δολοφονία ενός πρώην αστέρα του ροκ, αλλά τα στοιχεία από την έρευνα όλο και πιο συγκεχυμένα γίνονται. Τα ευρήματα είναι παράξενα. Ενας ματωμένος παγοκόφτης και ένα λευκό μεταξωτό μαντίλι δεμένο στο κεφαλάρι του κρεβατιού που δείχνει ότι ανορθόδοξα βέβαια το θύμα είχε περάσει μια δυνατή αισθησιακή βραδιά. Ομως ο αστυνομικός κάποια στιγμή θα οδηγηθεί στα δίχτυα της ερωτικής αράχνης. Η αράχνη είναι μια συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, που κατά σύμπτωση(;) ό,τι φανταστικό γράφει στη συνέχεια γίνεται ...πραγματικότητα. Οπως, π.χ. την άγρια δολοφονία των ίδιων των γονιών της... Η γυναίκα αυτή δεν είναι συνηθισμένη, είναι πανέξυπνη, ατρόμητη, αλλά και τρομακτικά ελκυστική. Είναι η πρώτη στη σειρά των πιθανών ενόχων αλλά δε φαίνεται να την απασχολεί το θέμα και εάν την απασχολεί --πράγμα που δε θα το μάθουμε ποτέ-- δεν το δείχνει. Αντίθετα, ο αστυνομικός που πήγε να ξεμπλέξει την υπόθεση βρίσκεται τόσο μπλεγμένος, τόσο ερωτευμένος που ακόμη και στην περίπτωση που είναι ένοχη --ούτε αυτό μαθαίνουμε-- αυτός ο κινούμενος πειρασμός που του έχει ερεθίσει το βασικό του ένστικτο για εκείνον καμιά σημασία δεν έχει. Τη θέλει, την ποθεί και αποφασίζει να την παντρευτεί. Τη στιγμή που της κάνει την πρόταση γάμου, έτσι τελειώνει και η πολύκροτη αυτή ταινία, και ενώ εκείνη δεν απαντά, απλώς χαμογελά σαν την Τζοκόντα, ο φακός τρυπώνει κάτω από το κρεβάτι των εραστών και δείχνει --τι άλλο;-- έναν παγοκόφτη!

Από την ΕΤ-1 στις 17.15 «Περιπέτεια στο Παρίσι» του Ρόμπερτ Χέιμερ με τον Αλεκ Γκίνες. Ενας χήρος Σκοτσέζος αριστοκράτης, ο σερ Εντγκαρ Φρέιζερ, αποφασίζει να διευρύνει τη μόρφωση του 29χρονου γιου του, ξεναγώντας τον στη ρομαντικότερη πόλη του κόσμου, το Παρίσι. Σκοπός του, βέβαια, είναι να τον μυήσει και στα μυστικά του έρωτα. Ο μοναχικός πατέρας ψάχνει να βρει μια χαριτωμένη Γαλλιδούλα για το γιο του και όταν τη βρίσκει, αλίμονο την κρατά για τον εαυτό του. Ομως και ο γιος σκέπτεται τον πατέρα του και την ίδια στιγμή τού βρίσκει μια καλοστεκούμενη κυρία κάποιας ηλικίας. Ομως, η κυρία αυτή δεν είναι απλώς καλοστεκούμενη, είναι μια γοητευτική γυναίκα, χαριτωμένη και ευφυής με αποτέλεσμα να μαγευτεί ο γιος. Ετσι ξεκινά μια παράξενη αλλά σαγηνευτική περιπέτεια στην πόλη του φωτός.

Από τη ΝΕΤ στις 23.00 « Οι Μάγισσες» των Φράνκο Ρόσι, Μάουρο Μπολονίνι, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Λουκίνο Βισκόντι και Βιτόριο ντε Σίκα.

Πρόκειται για μια δραματική ιταλική κομεντί, που αποτελείται από πέντε μικρές ιστορίες, γυρισμένη από διάσημους σκηνοθέτες και εξαιρετικούς ηθοποιούς, όπως η Σιλβάνα Μάγκανο, η οποία παίζει σε όλες τις ιστορίες για να τιμηθεί η μεγάλη προσφορά της στην 7η τέχνη. Ο Αλμπέρτ Σόρντι, ο Τοτό, η Ανί Ζιραντό, ο Φραντσέσκο Ραμπάλ και ο Κλιντ Ιστγουντ. Τα μικρά αυτά κινημοταγραφικά έργα είναι χαριτωμένα, δροσερά, με πολλά δράματα μικρά και μεγάλα, στα οποία κυριαρχεί ο ελαφρός τόνος και δοσμένος με πιο ουσιαστικές και ποιητικές συλλήψεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Angel - a (2007-01-04 00:00:00.0)
Ο πληροφοριοδότης (2006-11-23 00:00:00.0)
«Spider - Man» (2002-05-08 00:00:00.0)
Ο διώκτης του μεσονυχτίου (2001-08-07 00:00:00.0)
Φόνοι, έρωτες και μυστήρια (1999-06-19 00:00:00.0)
Στο "γκέτο" του πρωινού (1997-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ