Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο "γκέτο" του πρωινού

Η γαλλική ταινία "Η πιο όμορφη ηλικία", η αστυνομική ταινία του Λιούμετ "Το επόμενο πρωινό" και "Η θυσία του Κόρτζακ" του Αντρέι Βάιντα, είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα. Η ταινία τουΣίντνεϊ Λιούμετ "Το επόμενο πρωινό" έχει ενδιαφέρον κυρίως για τους δύο πρωταγωνιστές της, την Τζέιν Φόντα και τον Τζεφ Μπρίτζες.Η Τζέιν Φόντα ερμηνεύει το ρόλο μιας αλκοολικής αποτυχημένης σταρ. Ενα πρωί ξυπνά σ' ένα άγνωστο δωμάτιο και, δίπλα στο κρεβάτι της, βλέπει το πτώμα ενός άνδρα. Για να λύσει το μυστήριο και να φθάσει στην αλήθεια, ζητά τη βοήθεια ενός πρώην αστυνομικού, που είναι ερωτευμένος μαζί της (ΣΚΑΪ 21.30).

Η ταινία του Βάιντα "Η θυσία του Κόρτζακ" αναφέρεται στο γκέτο της Βαρσοβίας, όπου ο Εβραίος γιατρός Κόρτζακ προσπαθεί να σώσει τα 200 παιδιά ενός ορφανοτροφείου. Ο Κόρτζακ, όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Πολωνία, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του και έκανε τα πάντα για να γλιτώσει τα παιδιά από το θάλαμο των αερίων. Παίζουν οι Βόιτσεκ Πζόνιακ, Εβα Νταλκόφσκα και Πιοτρ Κοσλόφσκι (ΕΤ - 3 22.30).

Μια μαθήτρια γίνεται μάρτυρας της αυτοκτονίας μιας αριστούχου μαθήτριας στην ταινία του Ντινιέ Οντεπέν "Η πιο όμορφη ηλικία".Η νεαρή κοπέλα, συγκλονισμένη από το γεγονός, θα αναζητήσει τα αίτια που οδήγησαν τη μαθήτρια στην απελπισμένη αυτή πράξη και θα έρθει σ' επαφή με τον αδελφό της και τον εραστή της. Πρωταγωνιστούν οι Ελοντί Μπουσέ, Μελβίλ Πουπό, Σοφί Ομπρί και Γκαέλ Μορέλ (ΕΤ - 2 23.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ