Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εύλογα ερωτηματικά

Νέα, πολλά ερωτηματικά προκαλεί, επανερχόμενη στο προσκήνιο, η ιδιωτική, αποκαλούμενη ως "Ακαδημία Χορού και Μουσικής", που ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια από τη Σοφία Κατσανέβα - Παπανδρέου και λειτουργεί ως "παράρτημα" της Μουσικής Ακαδημίας "Πάντσο Βλαδιγέρωφ" στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Αφορμή των νέων σοβαρών ερωτηματικών, έδωσε η προχτεσινή συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού Ευάγ. Βενιζέλου με τον Βούλγαρο ομόλογό του, στην οποία συμμετείχαν η Σοφία Κατσανέβα - Παπανδρέου,οι Γκ. Μπογκόεβα (διευθύντρια της Σχολής) και Δ. Γρηγοριάδη.

Οπως είναι ήδη γνωστό, η παραπάνω σχολή "μοιράζει" εδώ και δύο χρόνια χωρίς κρατικό έλεγχο,υποσχέσεις περί ανώτατων σπουδών χορού (!). Δεν έχει από κανένα υπουργείο άδεια λειτουργίας. Δεν έχει κατατεθεί πουθενά πρόγραμμα σπουδών. Δεν υπάρχουν άδειες εργασίας για αλλοδαπούς εκπαιδευτικούς. Παρέχει "υπηρεσίες", χωρίς κάποιο υπουργείο ή αρμόδιος να έχει επέμβει για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και ο εμπαιγμός σε βάρος νέων ανθρώπων.

Προς τι έγινε η προχτεσινή συνάντηση; Μήπως θέμα της ήταν νομιμοποίηση της σχολής; Η ανεύρεση τρόπου και φόρμουλας "νόμιμης" λειτουργίας της παράνομης μέχρι σήμερα πορείας της;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ