Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λουλούδια... και πρότυπα

Τα "ανανεωμένα πρότυπα" της ΕΡΤ για τον τύπο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που φιλοδοξεί να παράσχει στους τηλεθεατές της - όπως προκύπτουν από την προχτεσινή ανακοίνωση της διοίκησής της για "στρατολόγηση" των γνωστών "αστέρων", Κωστόπουλου και Αναστασιάδη, στο πρόγραμμά της - δε θα μπορούσαν παρά να αποτυπώνουν τα "εκσυγχρονιστικά πρότυπα" του αφεντικού της: Της κυβέρνησης.

Χτες, το θέμα του "οράματος" της κυβέρνησης για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, όπως αποτυπώνεται στις ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΡΤ, τέθηκε υπό τη μορφή ερωτημάτων στον αρμόδιο υπουργό Τύπου. Ο Δ. Ρέππας υπήρξε, πράγματι, αποκαλυπτικός. Αρχικά, μίλησε για "ποιότητα", για "αντικειμενική ενημέρωση" και "ψυχαγωγία", που πρέπει να παρέχει η ΕΡΤ, η οποία πρέπει να ξεφύγει, όπως είπε, από τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης και ακρόασης, αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κατόπιν και όταν ο "Ρ" τον κάλεσε να απαντήσει με ποια κριτήρια κρίνει την ικανότητα κάποιου να παράσχει "αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία", όταν αυτός ο κάποιος - όπως ο κ. Κωστόπουλος - δηλώνει ότι "αν τον σταματούσε ο Παττάκης στο δρόμο θα τον εκτελούσε βγάζοντας το περίστροφο από το αυτοκίνητό του", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέπρεψε. "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει λογοκρισία", απεφάνθη, λες και αυτό είναι το ζητούμενο!"Παρακαλώ πολύ να είστε πιο επιεικείς, όταν κρίνετε τους άλλους", συνέχισε... για να συμπληρώσει ότι βεβαίως η δημόσια ραδιοτηλεόραση "θα σεβαστεί τους τηλεθεατές και τους ακροατές της"...

Ομως, ο υπουργός Τύπου δε σταμάτησε εδώ τα κίβδηλα κηρύγματα περί "ελευθεριότητας" και ανέξοδης "δημοκρατικολογίας", που συνάδουν απόλυτα με το μοντέλο κοινωνίας που φιλοδοξεί να φτιάξει, κάνοντας χρήση, τόσο του ανοιχτού αυταρχισμού, όσο και του έμμεσου αυταρχισμού της καλλιέργειας "προτύπων" τύπου Κωστόπουλου.

"Είναι αποτέλεσμα επιείκειας της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν την ενδιαφέρει ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα ήθελε να αναθέσει ρόλο αναμορφωτή της ΕΡΤ έχουν στο ενεργητικό τους μια ολόκληρη θητεία στο χώρο των ΜΜΕ, η οποία περνά από ενημέρωση του στιλ για το μέγεθος των ανδρικών οργάνων και για το αν θα σκοτώνουν στο δρόμο εκείνους, οι οποίοι τους κόβουν το πέρασμα;", ήταν η επόμενη ερώτηση του "Ρ" προς τον υπουργό. "Δεν πρέπει να υψώνουμε τείχη διαχωριστικά στην κοινωνία μας", ανακάλυψε τότε ο κ. Ρέππας! "Εμείς δεν θεωρούμε ότι κάποιοι, επειδή έχουν μια άποψη, την όποια άποψη, δε θα έχουν δικαίωμα να την εκφράζουν", συνέχισε, για να καταλήξει: "Εμείς πιστεύουμε ότι όλα τα λουλούδια εδώ πρέπει να ανθίσουν"...

  • Με ανακοίνωσή του ο εκδότης του "Νίτρο", Π. Κωστόπουλος - λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Π. Παναγιώτου της συνεργασίας του με την ΕΡΤ - διέψευσε ότι θα παρουσιάσει τοκ σόου στην ΕΡΤ, αφού, όπως αναφέρει, του έγινε μεν πρόταση, αλλά ουδέποτε απάντησε θετικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ