Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
«Τρομο-λαγνεία»... αενάως

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Αέναος είναι ο κύκλος των δημοσιευμάτων περί τρομοκρατικών μελλοντικών επιθέσεων που απειλούν τον αμερικανικό λαό. Αέναος και ο κύκλος των προειδοποιήσεων του FBI. Αέναος και ο κύκλος των αποκαλύψεων για το τι γνώριζαν οι αμερικανικές αρχές...

Καταρχήν, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», η χώρα βρίσκεται επί ποδός «πολέμου» εξαιτίας των προειδοποιήσεων του FBI περί τρομοκρατικού χτυπήματος την 4η Ιούλη, δηλαδή την εθνική ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ειδικότερα, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι είναι ενδεχόμενο οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων να χρησιμοποιηθούν στο άμεσο μέλλον από τρομοκράτες ως κινούμενες βόμβες, λίγο αφότου άνθρωποι με χαρακτηριστικά Μεσανατολιτών επιδίωξαν να αγοράσουν, με μετρητά... αστυνομικά οχήματα και ένα νοσοκομειακό!

Το τρομολαγνικό σκηνικό ενισχύεται από απίθανα περιστατικά, όπως το γεγονός ότι εντοπίστηκε ένα αγνώστου ταυτότητας μονοκινητήριο αεροσκάφος να υπερίπταται πάνω από το Λευκό Οίκο και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν την εκκένωσή του. Ωστόσο, ο συναγερμός διάρκησε μόλις δέκα λεπτά καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το μικρό «Τσέσνα» μπήκε προφανώς κατά λάθος στην απαγορευμένη ζώνη. Λίγες ώρες νωρίτερα, γειτονικό κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας επίσης εκκενώθηκε, εξαιτίας ενός ύποπτου πακέτου που εντοπίστηκε και το οποίο τελικά αποδείχτηκε ακίνδυνο.

Τέλος, άλλη μία υπηρεσία, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA), απέτυχε στην αποστολή της. Μετά τη CIA και το FBI, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post» αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, η NSA, που είναι αρμόδια για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, είχε εντοπίσει τουλάχιστον δύο μηνύματα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2001, στα οποία γινόταν λόγος για κάποιο σημαντικό γεγονός που θα συνέβαινε την επόμενη ημέρα. Τελικά, ούτε η NSA «απέτρεψε» την επίθεση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ