Σάββατο 22 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΟΣ
Στο πλευρό των παιδιών μας

«Η Πάρος, μάνα εκατοντάδων συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών δεν μπορεί παρά να στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργατών της θάλασσας». Αυτό υπογραμμίζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου, το οποίο κοινοποιεί στους τρεις αρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας, Οικονομίας και Εργασίας και Ανάπτυξης και απαιτεί άμεσα να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις δικές της δεσμεύσεις διαφορετικά, όπως αναφέρει, είναι υπεύθυνη για το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος που απορρέει από τη στάση της.

Επιπλέον, στο ψήφισμα, καταγγέλλεται ότι «αντί η κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες που απορρέουν από το λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο" με τους ναυτεργάτες και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, προσπαθεί να υποβαθμίσει το ζήτημα εμφανίζοντας ασυνεννοησία υπουργών που μεταθέτουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες. Ταυτόχρονα, με την άκαμπτη στάση της η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την κοινωνική οργή στους απεργούς και μετράει δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας με αναλγησία την απόγνωση της τουριστικής νησιωτικής Ελλάδος».

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Λέσβου με όλα τα συνδικαλιστικά τους στελέχη, για την ενεργό συμπαράστασή τους στο ναυτεργατικό κίνημα, θεωρώντας ότι η εργατική τάξη είναι ενιαία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. «Καταγγέλλουμε --υπογραμμίζεται επίσης-- όλους αυτούς που προσπαθούν να στραφούν με κάθε τρόπο ενάντια στους ναυτεργάτες και να σπάσει η απεργία. Τους διαμηνύουμε ότι όλες τους οι ενέργειες θα πέσουν στο κενό. Το αγωνιστικό φρόνημα των ναυτεργατών δε θα καμφθεί».

Τέλος, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, καταδικάζει τη στάση του αιρετού νομάρχη κ. Βουνάτσου, ο οποίος ενώ αναγνωρίζει το δικαίωμα της απεργίας για τους ναυτεργάτες, παίζει το ρόλο του κυβερνητικού, όταν καλεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τη φασιστική μέθοδο της επίταξης.

Καταγγέλλουν τον «ΑΛΦΑ»

Τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΛΦΑ» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Λεμβούχων, Φορτ/των και Αχθοφόρων Λιμένος Τήνου, καθώς, στη χτεσινή πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Οικονομέα, σχετικά με την απεργία των ναυτεργατών, έγινε προσπάθεια, όπως αναφέρεται, να παρουσιαστούν μόνο «εξαθλιωμένοι» και «αγανακτισμένοι» πολίτες, με φανερό στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Αντίθετα, όπως καταγγέλλεται, ο δημοσιογράφος απέφυγε επιδεικτικά να δώσει το λόγο στους πραγματικά αγανακτισμένους ναυτεργάτες της Τήνου και στους συνταξιούχους του ΝΑΤ. Τέλος, εκφράζουν την ολόθερμη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ