Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νόμος η απαγόρευση των κομμάτων

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Το πρόσχημα ήταν η απαγόρευση της πολιτικής πτέρυγας της οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών, της ΕΤΑ. Το κλίμα εξαιρετικά φορτισμένο εξαιτίας της βομβιστικής καμπάνιας μεσούσης της Συνόδου της ΕΕ, όπου και οι πέντε επιθέσεις σε τουριστικά θέρετρα αποδόθηκαν στην ΕΤΑ. Ολοι οι οιωνοί λοιπόν «θετικοί»...

...και με συντριπτική πλειοψηφία, αφού, εκ των προτέρων φυσικά, είχε εξασφαλιστεί η διακομματική συναίνεση, η ισπανική Γερουσία ενέκρινε το νόμο περί πολιτικών κομμάτων, δηλαδή το νόμο που δίνει τη δυνατότητα στο Ανώτατο Δικαστήριο να απαγορεύει τη λειτουργία και να θέτει εκτός νόμου όλα τα κόμματα που στηρίζουν, υποστηρίζουν, ή με τις δηλώσεις τους ενθαρρύνουν την τρομοκρατία.

Επισήμως, όλοι πανηγυρίζουν, καθώς με τη θέσπιση νόμου ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την απαγόρευση του Ερι Μπατασούνα που θεωρείται πολιτική πτέρυγα της ΕΤΑ... αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας έχει τώρα την ευχέρεια να θέσει εκτός νόμου ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πολιτικό κόμμα κρίνει ότι ενθαρρύνει την τρομοκρατία. Και ο ορισμός τρομοκρατία ειδικά για την Ισπανία και ευρύς είναι και αγγίζει πολλούς πολιτικούς χώρους εκτός της ΕΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ