Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Καταδίκη της αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής

Η Επιτροπή Συντονισμού και Αγώνα στις Τηλεπικοινωνίες με ανακοίνωσή της καταγγέλλει και καταδικάζει την αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης. Εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράστασή της στους αγώνες των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ. Απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της επιστράτευσης των ναυτεργατών, τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, το σεβασμό της αυτόνομης δράσης των συνδικάτων και του δικαιώματος της απεργίας. Καλεί τους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις αυτές, να δυναμώσουν την πάλη τους, που συνεχίζεται, για την ανατροπή της πολιτικής αυτής.

«Η κυβέρνηση - τονίζει η Επιτροπή Συντονισμού και Αγώνα στις Τηλεπικοινωνίες - έντρομη μπροστά στη δυναμικότητα των αγώνων που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική της, προχωρά τώρα και σε μεθόδους που η ίδια έλεγε πως ανήκουν στο καταδικασμένο παρελθόν της Δεξιάς. Αφού οι υπάκουες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν μπορούν παντού να υπονομεύσουν τους αγώνες, όπως έκαναν στο Ασφαλιστικό, ώστε να περνάει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, βάζει μπροστά τα... μεγάλα μέσα.

Αποδείχνοντας τη δουλικότητά της στις επιταγές των εφοπλιστών, μετά τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και τις βρώμικες προβοκάτσιες του υπουργού Ναυτιλίας σε βάρος των ναυτεργατών, μην μπορώντας να κάμψει αλλιώς τον αγώνα τους, προχώρησε στην επιστράτευσή τους, καταργώντας το, με σκληρούς αγώνες κατακτημένο, δικαίωμα της απεργίας. Παράλληλα, στην ίδια γραμμή ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, το ξεπούλημά τους σε γνωστά ξένα και ντόπια μεγαλοσυμφέροντα, επιτέθηκε με συκοφαντικούς ισχυρισμούς στους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ που κήρυξαν απεργία αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική, μην κρύβοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει και αυτούς, ενώ ήδη προσέφυγε στα δικαστήρια για να κηρύξει την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ