Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληροφορίες και σενάρια

Το χτεσινό «Βήμα» σε ρεπορτάζ του Α. Παπαχελά αναφέρει ότι «υπάρχει μια γιάφκα ακόμα», στην οποία κατασκευάστηκαν οι βόμβες που μετέφερε ο Σ. Ξηρός, ενώ πρέπει να βρεθεί «η παλιότερη γιάφκα της "17Ν"» για να δοθούν οι απαντήσεις που αφορούν στη «17Ν» στο σύνολό της. Αναφέρει, δε, ότι «ξένος χειριστής της υπόθεσης εξήγησε ότι "έχουμε μια αρκετά καλή εικόνα για το ποιος είναι ο αρχηγός. Δεν έχουμε όμως ομολογίες ανθρώπων που έχουν συνεργαστεί μαζί του ούτε άλλο απτό στοιχείο". Εχει σπουδαία σημασία να βρεθεί η παλιότερη γιάφκα που θα μας δώσει τις τελικές απαντήσεις. Η σύλληψή τους μπορεί να πάρει μέρες, ακόμη και μήνες αλλά όχι πολλούς».

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα 8-10 ατόμων που αποτελούν «ομάδα κρούσης» της «17Ν» και ότι «όλοι όσοι γνωρίζουν την υπόθεση σε βάθος, διαψεύδουν κατηγορηματικά τη φημολογία για "συμφωνία μεταξύ παππούδων και αρχηγών" που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πάγωμα των δραστηριοτήτων της οργάνωσης. "Εχουμε περάσει αυτό το σημείο εδώ και πολύ καιρό", πρόσθεταν».

Το «Βήμα» παρουσιάζει εκτίμηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι η «17Ν» εξακολουθεί να έχει τις δυνατότητες να πραγματοποιήσει επίθεση απελπισίας, ενώ σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι στα Εξάρχεια ψιθυρίζεται πως ...μίλησαν οι «παππούδες». Παράλληλα, σε ανταπόκριση του Ν. Χειλά από το Βερολίνο αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τον Γερμανό εισαγγελέα Ν. Μέλις, ο Γ. Βάινριχ, υπαρχηγός του γνωστού τρομοκράτη Κάρλος, είχε σχέσεις με τη «17Ν».

Η «Καθημερινή» αναφέρεται στην πρώην σύζυγο του Σ. Ξηρού, Αγγελική Σωτηροπούλου, η οποία ανακρίθηκε και «επέδειξε ιδιαίτερα αρνητική, σχεδόν επιθετική στάση, απέναντι στην αστυνομία». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι αξιωματικοί που την ανέκριναν είπαν πως γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είχε συμμετάσχει σε επιχειρήσεις. Οσον αφορά τα τρία άτομα που έρχονταν σε επαφή με τον Σ. Ξηρό, πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Επίσης, αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας αποκρούουν τα σενάρια που φέρουν τις αστυνομικές αρχές να έχουν έρθει σε συμφωνία με τη «17Ν», κάτι, που, «αν είχε συμβεί, θα είχε φέρει και συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Η «Απογευματινή» κάνει λόγο για άτομο που υπηρετεί τη θητεία του στο στρατό, ο οποίος έχει δώσει πληροφορίες στις αρχές.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι «εδώ και μήνες κάτοικοι και επαγγελματίες της οδού Πάτμου είχαν παρατηρήσει περίεργες κινήσεις που τις ερμηνεύουν ως παρακολούθηση από την αστυνομία». Το «Εθνος» αναφέρει πως ο Σ. Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα στον ΟΛΠ και πως είχε ζητήσει διορισμό από το γραφείο του Γ. Ανωμερίτη. Η ανακοίνωση λίστας με ονόματα, κατά το «Εθνος», είναι θέμα λίγου χρόνου, ενώ θεωρεί ότι «η πρώην σύζυγος του Σ. Ξηρού συνδέεται, κατά πληροφορίες, με την άγνωστη γυναίκα που "κάρφωσε" στην αστυνομία μέλη της "17Ν" στην αποτυχημένη επιχείρηση της Λ. Ριανκούρ». Κατά την εφημερίδα, άγνωστοι επισκέφτηκαν το διαμέρισμα της οδού Πάτμου πριν πάει η αστυνομία και πήραν κρίσιμα στοιχεία.

Η «Ελευθεροτυπία» σε ρεπορτάζ κάνει λόγο για ανάσυρση παλιών υποθέσεων και ότι οι διωκτικές αρχές όχι μόνον ανακρίνουν άτομα, αλλά έχουν αποσπάσει και μαρτυρίες που αφορούν σε συγκεκριμένα στοιχεία. Τα «Νέα» αναφέρουν ότι μίλησαν δυο «πρώην» από το χώρο της τρομοκρατίας. Πρόκειται για πρόσωπα με λευκό ποινικό μητρώο που θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πληθαίνουν τα ερωτηματικά με τα πειστήρια (2003-06-07 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-09-20 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-08-03 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-08-02 00:00:00.0)
Σενάρια, διαρροές και... άλλα τινά (2002-07-27 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα (2002-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ