Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Στην Ιταλία Ελληνες γκραντ - μάστερς

  • Νέος σκακιστικός χώρος το Μάρτη στο κέντρο της Αθήνας
  • Ημερίδα για το σχολικό σκάκι στο Κιλκίς

Ο Ελληνας GM και προπονητής της Εθνικής ανδρών, Σπύρος Σκέμπρης (αριστερά) σε αγώνα διασυλλογικού πρωταθλήματος
Ο Ελληνας GM και προπονητής της Εθνικής ανδρών, Σπύρος Σκέμπρης (αριστερά) σε αγώνα διασυλλογικού πρωταθλήματος
Στην ελάχιστη απόσταση του μισού βαθμού ακολουθούν οι Ελληνες GM Σπύρος Σκέμπρης (2481) και Ιγκορ Μιλαντίνοβιτς (2538) τους πρωτοπόρους του Ιταλικού (Σεν Βίνσεντ) διεθνούς τουρνουά. Με αντιπάλους τους Βέρα (Κούβα 2546) και Μπαμπούριν (Ιρλανδία 2591), οι διεθνείς μας έφεραν ισόπαλο αποτέλεσμα στον 4ο γύρο φθάνοντας στους 3 βαθμούς. Στις θέσεις 1-4 προηγούνται οι Ουκρανοί Νοβίκοβ (2591), Κομάροβ (2568), Ρομανίσιν (2578) και ολλανδοποιημένος Τιβιάκοβ (2567) με 3,5 βαθμούς.

Αλλα αποτελέσματα του 4ου γύρου: Εφίμοβ - Ντόρφμαν 1/2, Τσαλταμπάσεβ - Νοβίκοβ 0-1, Ρομανίσιν - Τιμοσένκο 1-0, Τιβιάκοβ - Γκοντένα 1-0, Νεβετνίτσι - Χαμντούτσι 1/2, Ντέιβιτς - Κομάροβ 0-1 κ.ά.

  • Ενας νέος σκακιστικός χώρος δημιουργείται και ελπίζουμε να μην είναι προσωρινός. Πρόκειται για το νεο-ανακαινισμένο ξενοδοχείο «Dorian Inn» στην Ομόνοια (Πειραιώς 17) που ξεκινάει τη νέα περίοδο εργασιών του με σκακιστικές εκδηλώσεις.

Ετσι, από 1-31 Μάρτη, οι Αθηναίοι φίλοι του σκακιού, αλλά και αυτοί της περιφέρειας που επισκέπτονται συχνά την Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν ή να παρακολουθήσουν διάφορα τουρνουά.

Οπως μας ενημερώνουν οι συντελεστές αυτής της ιδέας, που είναι ο Ιταλός αρχιτέκτονας Πάολο Κοντσέτι (σκακιστής του ΣΟ Καλλιθέας) και τα συνεργαζόμενα σωματεία Πανελλήνιος ΓΣ, ΑΣ «Κότινος», Σκακιστικός Ομιλος Ικαρίας, Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων, πρόκειται να διεξαχθούν: 1) Το Διεθνές Σεβενίγκεν Ανδρών - Γυναικών. 2) Η τελική φάση του Διασυλλογικού Κυπέλλου Ελλάδας 2000. 3) Τα Πρωταθλήματα Β και Α κατηγορίας. 4) Το Κύπελλο των νικητών του «Ικαρος». 5) Διάφορα θεματικά τουρνουά συγκεκριμένων ανοιγμάτων σκακιού. 6) Το ξεκίνημα του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Κ. Μπουζάκης», το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο στα Χανιά με διεθνείς αγώνες.

  • Στα γραφεία του ΓΑΣΚ Κιλκίς έγινε συγκέντρωση των καθηγητών φυσικής αγωγής των Δημοτικών Σχολείων του Νομού, μελών του ΔΣ του ΟΠΟΓΝΑ και του υπεύθυνου για το σκάκι Λ. Ναβροζίδη, προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος εισαγωγής μαθημάτων σκακιού στα Δημοτικά σχολεία. Από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ημερίδας για το σκάκι . Επίσης ο πρόεδρος του ΟΠΟΓΝΑ κ. Χ. Σπίγκος δεσμεύτηκε για την αγορά 100 σκακιέρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ