Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ποδόσφαιρο - Α' Εθνική
«Μαγνήτης» η Τούμπα

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει μιά σημαντική νίκη γιά την ομάδα του απέναντι στον ΠΑΟ
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει μιά σημαντική νίκη γιά την ομάδα του απέναντι στον ΠΑΟ
Το... μετέωρο βήμα στο δρόμο του για το Τσάμπιονς Λιγκ κάνει σήμερα ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση της καθιέρωσής τους στη 2η θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για την πραγματοποίηση, όμως, αυτού του στόχου, ο προπονητής του «τριφυλλιού», είχε δηλώσει πως η ομάδα του πρέπει να βγει νικήτρια από τα τρία μεγάλα ματς του 2ου γύρου. Ο πρώτος, ωστόσο, στόχος που ήταν η νίκη επί της ΑΕΚ έγινε και σκοπός πλέον του ΠΑναθηναϊκού είναι να κάνει το 2ο μεγάλο βήμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη στην Τούμπα. Κάτι τέτοιο, βέβαια, μόνο εύκολο δεν είναι για την ομάδα του Γιάννη Κυράστα, καθώς ο «Δικέφαλος» του Βορρά, είναι άκρως «επικίνδυνος» αντίπαλος. Είναι άλλωστε, γνωστό, πως ο ΠΑΟΚ στην έδρα του με την υποστήριξη χιλιάδων φίλων του, γίνεται πολύ δυνατός και επιθετικός αντίπαλος. Χαρακτηριστικές, εξάλλου, ήταν και οι δηλώσεις του «πράσινου» τεχνικού για τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού και του αντιπάλου της ομάδας του: «Παιχνίδι αναμφισβήτητα πάρα πολύ δύσκολο. Οχι μόνο γιατί ο ΠΑΟΚ διαθέτει μια δυνατή έδρα και μια καλή ομάδα, αλλά και γιατί στα τελευταία παιχνίδια δεν πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε. Το γεγονός αυτό του αυξάνει την ανάγκη να κυνηγήσει τη νίκη. Εμείς θέλουμε ηρεμία, ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς και ο καλύτερος να νικήσει».

Με μεγαλύτερο όπλο του την επιστροφή του Παχατουρίδη, ρίχνεται σήμερα (15.00), ο Ιωνικός στη σκληρή κόντρα με τον Πανιώνιο στη Νεάπολη. Τα προβλήματα απουσιών, ωστόσο, υπάρχουν για τους γηπεδούχους, όμως, ο προπονητής των Νικαιωτών, Σωκράτης Γέμελος, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του, φάνηκε αισιόδοξος τονίζοντας: «Από τη στιγμή που θα έχω στη διάθεσή μου τον Παχατουρίδη, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για μένα». Πάντως, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ως γνωστό διανύουν περίοδο μεγάλης φόρμας, αναμένεται να «πετάξουν το γάντι» στον αντίπαλο υπό τη συνοδεία μάλιστα αρκετών φίλων τους που θα βρεθούν στην έδρα του Ιωνικού.

Στον Εθνικό Αστέρα, θα προσπαθήσει να ξεσπάσει σήμερα (15.00) η ΑΕΚ την ήττα από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική. Στην «Ενωση», που ήδη βρίσκεται μακράν της κορυφής, δε «χωράει» άλλο στραβοπάτημα και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος, που οι «κιτρινόμαυροι» θα παλέψουν με «νύχια και δόντια» για μια θέση στον... ήλιο. Αλλωστε, όπως είχε δηλώσει ο τεχνικός του «Δικεφάλου» Γιάννης Παθιακάκης, η ομάδα του δεν πρέπει να μείνει εκτός Ευρώπης. Πάντως, η Καισαριανή δεν είναι εύκολη έδρα, γεγονός που γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Ενα ευχάριστο απόγευμα, προβλέπεται να περάσει ο Ολυμπιακός σήμερα στο ΟΑΚΑ (15.00), καθώς δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα να «καθαρίσει» τον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Αλμπέρτο Μπιγκόν, πάντως, επισήμανε τις «παγίδες» που κρύβουν τέτοιες αναμετρήσεις λέγοντας: «Ο αγώνας αυτός είναι ο 1ος σε μια σειρά παιχνιδιών που φαίνονται εύκολοι στα χαρτιά. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και να μην υποτιμήσουμε σε καμιά περίπτωση τους αντιπάλους μας».

Οι υπόλοιποι αγώνες της 20ής αγωνιστικής είναι: Σήμερα: ΟΦΗ - Παναχαϊκή (ΑΟ ΟΦΗ, 15.00), Αρης - Προοδευτική (Χαριλάου, 15.00), αύριο: Τρίκαλα - Ηρακλής (Εθ. Στ. Τρικάλων, 15.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ξάνθη - Καλαμάτα (ΑΟ Ξάνθης, 16.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ