Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«LEDRA MARRIOTT»
Αγωνιστικό ΟΧΙ στις απολύσεις

Εγινε με επιτυχία η πρώτη κινητοποίηση στο ξενοδοχείο

Ενα δυναμικό «όχι» στις απολύσεις είπαν χτες οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ledra Marriott», οι οποίοι, με απόφαση του σωματείου τους, προχώρησαν σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (9-11 πρωί και βράδυ). Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να σταματήσει η παραπέρα μείωση προσωπικού του ξενοδοχείου, καθώς και να ακυρωθούν οι μέχρι σήμερα άδικες απολύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκαν το πρωί ο Τέλης Γόντικας εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και ο Στάθης Κουτέρης πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας. Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Τ. Γόντικας κατήγγειλε τις επιδιώξεις της επιχείρησης, που δεν είναι άλλες από τη μείωση του προσωπικού και του κόστους και η εφαρμογή στη συνέχεια των ελαστικών μορφών εργασίας. Τους κάλεσε σε συντονισμό της πάλης τους με τους άλλους εργαζόμενους, σε συσπείρωση γύρω από το σωματείο και συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, γιατί μόνον έτσι θα μπει φρένο στις εργοδοτικές επιδιώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της επιχείρησης έχει επιδοθεί από το περασμένο φθινόπωρο σε μια συνεχή μείωση προσωπικού, μέσω της διαδικασίας των «εθελούσιων εξόδων». Οι απολυμένοι μέχρι σήμερα φτάνουν τους 20, ενώ υπάρχει και αντίστοιχη κατάργηση των θέσεων εργασίας των απολυμένων. Πρόσφατα έγινε προσπάθεια από τη διοίκηση του ξενοδοχείου, με μια αιφνιδιαστική ενέργεια, να απολυθούν άλλοι 8 - 10 εργαζόμενοι, ωστόσο χάρη στην αποφασιστική παρέμβαση του σωματείου και των ίδιων των εργαζομένων οι απολύσεις περιορίστηκαν σε 2 και αυτό γιατί η διοίκηση είχε προλάβει να τις επιδώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ