Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Κινητοποιήσεις σε πέντε εργοστάσια

Με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια της περιοχής της Χαλκίδας στην εργοδοτική αδιαλλαξία που τροφοδοτεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Στη συρματουργία «ΔΑΡΙΓΚ» στη Χαλκίδα, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά στη χτεσινή 24ωρη απεργία, διεκδικώντας ικανοποιητική αύξηση μισθών και ημερομισθίων και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν.

Στην κονσερβοποιία τροφίμων «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» οι 160 εργαζόμενες αγωνίζονται για την ένταξη του διαλείμματος στον κανονικό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στους χώρους παραγωγής, ιατρείο και άλλα. Την Δευτέρα πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας, που θα επαναληφθεί και την Παρασκευή.

Στην ξυλοβιομηχανία «ΣΕΛΜΑΝ» στο Βασιλικό, το σωματείο έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, αύριο, Πέμπτη, αφού ο μεγαλοβιομήχανος Ηλιάδης αρνείται την καταβολή αυξήσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το σωματείο. Είναι η τρίτη κατά σειρά 24ωρη απεργία με καθολική, σχεδόν, συμμετοχή των εργαζομένων, παρά τις μεθοδεύσεις απεργοσπασίας που επιχειρεί η εργοδοτική πλευρά.

Ενάντια στις εργολαβίες που έχουν επεκταθεί και για τη λήψη μέτρων υγιεινής - ασφάλειας και μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας που δεν υλοποιεί ο πολυεθνικός γαλλικός όμιλος της «Λαφάρτζ», απεργούν, αύριο, Πέμπτη, με 24ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι στα «Τσιμέντα Χαλκίδας», ενώ και οι εργαζόμενοι στα «Ναυπηγεία Χαλκίδας» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για σταμάτημα των εργολαβιών, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του τρίτου μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας, για τα οποία έχει δεσμευτεί ο ιδιοκτήτης - εφοπλιστής Στ. Ηλίας, αλλά δεν έχει υλοποιήσει ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ