Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αλληλεγγύη στους αγώνες

Να άρει την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών και να μη χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το αντιλαϊκό μέτρο, καλεί την κυβέρνηση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Σώμα, κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτό το ψήφισμα που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ), Σπύρος Χαλβατζής και Χάρης Παπαμάργαρης, με το οποίο καταγγέλλεται η χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων από την κυβέρνηση και δηλώνεται η αλληλεγγύη στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.

Το ψήφισμα δεν έκαναν δεκτό οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ, με το επιχείρημα ότι ήταν απαραίτητη η πολιτική επιστράτευση για να περιφρουρηθεί η υγεία των κατοίκων των νησιών και να μην υπάρξει συκοφάντηση του τουρισμού. Σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ προχώρησε ακόμα παραπέρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ...φροντίζει τους εργαζόμενους.

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής: «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας σημειώνει με ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων αυθαιρεσίας, αυταρχικότητας και τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων, που εκδηλώνονται με τον εκφοβισμό και την επιβολή της πολιτικής επιστράτευσης και την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, που κηρύσσουν παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απεργίες. Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν αντιμετωπίζονται με μέτρα καταστολής. Τα αίτια που προκαλούν τους αγώνες των εργαζομένων, των κοινωνικών στρωμάτων βρίσκονται στις πολιτικές που ακολουθούνται. Αυτοί οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα οξυνθούν, όσο δεν αντιμετωπίζονται τα αίτια που τους δημιουργούν. Οι ναυτεργάτες και άλλοι κλάδοι εργαζομένων βρέθηκαν στους καταπέλτες των πλοίων από ανάγκη, οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες αντιδρούν με αγώνες γιατί απειλούνται με αφανισμό. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για καλύτερη παιδεία. Οι μετανάστες ζητούν ανθρώπινη μεταχείριση».

Και το ψήφισμα καταλήγει: «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας στέκεται αλληλέγγυο με τους δίκαιους αγώνες όλων αυτών των κοινωνικών ομάδων και καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους αντιδημοκρατικούς τρόπους που χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα όσων αγωνίζονται. Να άρει την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών και να μη χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το αντιλαϊκό μέτρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ