Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΕΝΙΤ
Εκδικάστηκε η αγωγή κατά των συνδικαλιστών

Εκδικάστηκε χτες στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η αίτηση της διεύθυνσης της εταιρίας ΕΛΛΕΝΙΤ ΑΕ, TRASTIC ENTERPRISES LTD, για την απόλυση των συνδικαλιστικών στελεχών της επιχείρησης Αλέκου Μανούσου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, και Αργύρη Καρκαμάνη, μέλους της διοίκησης του σωματείου, με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης των δύο συνδικαλιστών ο Τάκης Βουρλιώτης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης, και οι Θανάσης Τούσης και Κώστας Νέζης, μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ. Από την πλευρά της εργοδοσίας κατέθεσαν ο διευθυντής του εργοστασίου, Κωνσταντίνος Παγακίδης, και ο Απόστολος Τσακίρης.

Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή Τετάρτη.

Εντονη ήταν η παρουσία στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης σ' όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης μεγάλου αριθμού εργαζομένων, όχι μόνον της επιχείρησης, αλλά και από άλλους εργασιακούς χώρους, καθώς και συνδικαλιστικών στελεχών και πολιτικών παραγόντων, όπως του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη, του υποψήφιου νομάρχη της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», Γ. Ρόκου, κ.ά.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη εκφράζει τη συμπαράστασή της στους δύο συνδικαλιστές και χαρακτηρίζει τη στάση της επιχείρησης «μια ακόμα περίπτωση προσπάθειας φαλκίδευσης της συνδικαλιστικής δράσης, εκφοβισμού των εργαζομένων, αλλά και προσπάθεια καταστολής του εργατικού κινήματος, με την άσκηση εργοδοτικής συνεργασίας... Πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο που, αν συνδυαστεί με μια σειρά από διώξεις, μηνύσεις και αγωγές εναντίον συνδικαλιστών, ρυθμίσεις και νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση... μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κινδυνεύουν άμεσα τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι ελευθερίες και οι κατακτήσεις του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ