Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Κατάσταση «έκτακτης ανάγκης»

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται από χτες το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μετά τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν για τον Σ. Ξηρό. Μάλιστα χτες με προφορική απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ) έγινε αναστολή της εφημερίας του Ευαγγελισμού και τα επείγοντα περιστατικά διοχετεύτηκαν προς το Ιπποκράτειο - που εφημέρευσε εκτάκτως - και στον Ερυθρό Σταυρό.

Χτες το πρωί η Πενταμελής Επιτροπή των Γιατρών της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά του Ευαγγελισμού είχε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου Π. Αλεξόπουλο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Ευαγγελισμό. Οι εκπρόσωποι των γιατρών, με συναίσθηση της ευθύνης τους, επισήμαναν την ανάγκη να παρασχεθούν όλες οι υπηρεσίες για την αποθεραπεία του Σ. Ξηρού. Ωστόσο, όμως, κατέθεσαν και τον προβληματισμό τους για την επιβάρυνση - και την ακύρωση στην πράξη - της λειτουργίας του μεγαλύτερου νοσοκομείου. Ο Π. Αλεξόπουλος απάντησε ότι θα επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί λειτουργίας και πως την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί κανονικά η γενική εφημερία.

Από χτες δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος στο νοσοκομείο, παρά μόνο εάν φέρει την ειδική κάρτα επισκέπτη. Δικαιούχοι της επώνυμης κάρτας είναι ένας συγγενής για κάθε νοσηλευόμενο. Σύμφωνα με ορισμένες ακόμα πληροφορίες, οι επισκέπτες των ασθενών θα περνούν και από μαγνητικό πεδίο, όπως στα αεροδρόμια.

Την ίδια ώρα, οι οδοί Πατέρα, Γενναδίου, Υψηλάντους και Μαρασλή, οι οποίες περιβάλλουν το νοσοκομείο, είναι απροσπέλαστες. Πλήθος ένστολων και μη αστυνομικών φρουρούν το πάρκο που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νοσοκομείου, ενώ δεν επιτρέπουν να πλησιάσει κανένας πεζός ακόμη και στα πεζοδρόμια.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ο Ξηρός επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Ο διοικητής του νοσοκομείου διευκρίνισε χτες ότι η επέμβαση «θα γίνει όταν αποφασίσουν οι θεράποντες γιατροί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ