Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων

Η μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από μοχλό διοχέτευσης των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης και της ΕΕ, σε μετερίζι αγώνα και αντίστασης, για μια τοπική κοινωνία που θα έχει στο κέντρο της τον εργαζόμενο άνθρωπο και τα προβλήματά του, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της προχτεσινής συγκέντρωσης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ - ΔΗΚΚΙ - Αριστερή Ανανέωση) και της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου», στην πλατεία Γαρδένιας της πόλης.

Ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς, σημείωσε εξ αρχής: «Αναμφισβήτητα οι εκλογές στις 13 του Οκτώβρη έχουν μεγάλη πολιτική σημασία. Τα αποτελέσματα αυτής της μάχης θα έχουν επίδραση και στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Ηδη από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης έχει ξεκινήσει μια προκλητική μονόπλευρη προβολή των εκπροσώπων του δικομματισμού».

Χαρακτηριστικό των όσων είπε ο Θ. Παφίλης ήταν και το περιστατικό που ο ίδιος κατήγγειλε στη συγκέντρωση: Κατόπιν εντολής του δημάρχου Ζωγράφου, κ. Καζάκου, «ξηλώθηκαν» οι αφίσες που προπαγάνδιζαν την προχτεσινή συγκέντρωση ΝΑΣ - «Δημοτικής Πρωτοβουλίας».


«Επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός του λαού», συνέχισε και, απευθυνόμενος στους αριστερούς ψηφοφόρους, τόνισε: «Ο λαός πρέπει να πει ΟΧΙ στη λογική που ζητά αριστερή ψήφο για να υπάρξει καλύτερη διαπραγμάτευση δυνάμεων που θέλουν να διαχειριστούν και όχι να αλλάξουν το σύστημα». Επισήμανε πως «ο αριστερός ψηφοφόρος θα πρέπει να δώσει ψήφο στη ΝΑΣ, η οποία θα παραμείνει αριστερή ψήφος και την επομένη των εκλογών και δε θα εξαργυρωθεί σε πολιτικές συναλλαγές για τη στήριξη του εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής».

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, επισήμανε, από την πλευρά του, ότι ο στόχος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» είναι διπλός: «Αφ' ενός η ανατροπή και όχι η διαχείριση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό μέσα στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και αφ' ετέρου η αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού μέσω της ενεργού θεσμικής συμμετοχής του λαϊκού παράγοντα ώστε να πάψει να αποτελεί θεσμό υλοποίησης και καταγραφής των κυβερνητικών αποφάσεων».

Τέλος, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου με τη «Δημοτική Πρωτοβουλία», αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες της παράταξης εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε: «Η "Δημοτική Πρωτοβουλία" αγωνίζεται για να πάψει ο δήμος να είναι ένα φιλοκυβερνητικό παραμάγαζο επιχειρηματικών συμφερόντων. Αναδεικνύουμε τη ζωτική ανάγκη ν' αποκτήσει ο δήμος βηματισμό αντίστασης στις αντιλαϊκές υπαγορεύσεις». Στη συνέχεια έθεσε μια σειρά από ζητήματα-προβλήματα ως άξονα συσπείρωσης των δημοτών και εργαζομένων του Ζωγράφου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πλήθος από εκπροσώπους μαζικών φορέων και συλλόγων της περιοχής καθώς και τοπικών παραγόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ