Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε μηχανισμούς της μαφίας το πρωτοπαλίκαρο της κυβέρνησης

Ο αρχιπλοίαρχος Κολλιτσόπουλος αρχινονός της νύχτας

Από την απεργία στις 29 του Μάη 2002, όπου τα ανθρωποειδή του Κολλιτσόπουλου «άνοιγαν» κεφάλια
Από την απεργία στις 29 του Μάη 2002, όπου τα ανθρωποειδή του Κολλιτσόπουλου «άνοιγαν» κεφάλια
Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτης, από την αποκάλυψη ότι μέρος του βασικού επιτελείου του αποτελείται από τύπους σαν τον αρχιπλοίαρχο Γ. Κολλιτσόπουλο και 5 ακόμα βαθμοφόρους του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι βαρύνονται με σοβαρότατες κατηγορίες για τη δράση τους στον υπόκοσμο, καθώς χαρακτηρίζονται «αρχινονοί» της νύχτας! Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά η υπόθεση του Κολλιτσόπουλου, καθώς πρόκειται για τον κλαδάρχη, που σημαίνει τον επικεφαλής, της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων και Ειδικών Μονάδων! Δηλαδή πρόκειται για τον αρχηγό των ροπαλοφόρων ανθρωποειδών που στις 29 του Μάη, υπό τις εντολές του, μακέλεψαν τους απεργούς εργάτες και τους εργαζόμενους της στεριάς στο λιμάνι του Πειραιά επειδή διεκδίκησαν το δίκιο τους!

Η υπόθεση αυτή έρχεται να αποδείξει για μια ακόμη φορά ποιο είναι το ποιόν των μηχανισμών που έχουν στηθεί τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, για λογαριασμό των εφοπλιστών, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, για να τρομοκρατούν και να ματοκυλούν την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό. Εχει μείνει στην ιστορία το γεγονός ότι την επομένη της βάρβαρης επίθεσης στο λιμάνι και ενώ βρίσκονταν στο νοσοκομείο σακατεμένοι δεκάδες εργάτες από τη δράση των «παιδιών» του Κολλιτσόπουλου, ο υπουργός, αντί έστω να σιωπήσει, έσπευσε να υπερασπίσει τους «Ράμπο» του «αρχινονού», κάνοντας μάλιστα λόγο για ...«ρόπαλα και όπλα» στα χέρια των απεργών! Αξιομνημόνευτη είναι επίσης η δήλωση του υπουργού στις 9 του Ιούνη - δηλαδή μία περίπου βδομάδα μετά τις βαρβαρότητες των «Ράμπο» του Κολλιτσόπουλου στο λιμάνι - με την οποία απέδωσε τις ευθύνες για την πυρπόληση του λιμενικού τμήματος της Ζέας στους αγωνιστές που βρέθηκαν στο λιμάνι την 29η του Μάη, λέγοντας ξεδιάντροπα: «Ο πολιτικός χουλιγκανισμός (...) μετά τα επεισόδια τα οποία προκάλεσε πρόσφατα στο λιμάνι του Πειραιά, τραυματίζοντας 18 λιμενικούς, προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα»!

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Η Ενωση Μηχανικών και η Ενωση των θερμαστολαδάδων, οι οποίες στα πλαίσια του ΠΑΜΕ είχαν κηρύξει και την απεργία στις 29 του Μάη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και πανικόβαλε την κυβέρνηση, με ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι οι αποκαλύψεις για τους αξιωματικούς του Λιμενικού δημιουργούν «σοβαρό πολιτικό και ηθικό πρόβλημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και προσωπικά για τον υπουργό ΕΝ, Γ. Ανωμερίτη». «Πρόκειται - συνεχίζει - για τον επικεφαλής και στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, που στην απεργία των ναυτεργατών στις 29 του Μάη ματοκύλισαν το λιμάνι του Πειραιά και με άνανδρο τρόπο σακάτεψαν αλυσοδεμένους εργαζόμενους, μέσα στο Λιμενικό Τμήμα, στα ασθενοφόρα και αλλού. Που στη συνέχεια είχαν το θράσος να κατηγορούν τους απεργούς ότι έφεραν "όπλα", "κατσαβίδια" και αυτό να υιοθετείται και να αναπαράγεται από τον ΥΕΝ, Γ. Ανωμερίτη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, κατά την προχτεσινή του επίσκεψη στον Πειραιά συνεχάρη τον διοικητή των ειδικών δυνάμεων για το έργο που επιτελούν».

«Γεγονότα όπως αυτό - τονίζει - αποδεικνύουν ότι η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου, που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία στηρίζεται στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία και στην καταστολή από ανθρώπους της ποιότητας των παραπάνω, γεννά και τη διαφθορά που οι χτεσινές αποκαλύψεις αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου μόνο. Επισημαίνουν την ανάγκη του συντονισμού και της έντασης της πάλης των εργαζομένων ενάντια στον αυταρχισμό, στους "τρομονόμους", στην καταστολή και στη φασιστική πολιτική επιστράτευσης των ναυτεργατών, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

ΠΑΜΕ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, επίσης με σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλει: «Στις 29 του Μάη το βράδυ, στο λιμάνι του Πειραιά, οι πάνοπλοι άνδρες των ΟΥΚ χτυπούσαν αλύπητα τους απεργούς ναυτεργάτες και τους άλλους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο λιμάνι για συμπαράσταση στους εργάτες της θάλασσας. Τη νύχτα εκείνη τραυματίστηκαν, από άνδρες των ΟΥΚ, 47 εργαζόμενοι, από τους οποίους 13 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία.

Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος και διοικητής των ΟΥΚ δήλωνε για τους εργάτες τραυματίες ότι... οι ίδιοι φταίνε για τον τραυματισμό τους (!) γιατί έπεσαν μόνοι τους πάνω στα κλομπ των ανδρών του. Αυτός λοιπόν ο κύριος ονομάζεται Γ. Κολλιτσόπουλος, αρχιπλοίαρχος και διοικητής των Ομάδων Υποβρύχιων Καταστροφών.

Αυτός λοιπόν ο κύριος συνελήφθη χτες ως αρχηγός σε συμμορία "νονών" της νύχτας. Βέβαια και στις 29 του Μάη νύχτα έδρασε! Να τον χαίρονται!».

Στον ανακριτή και υπό κράτηση

Στον 11ο τακτικό ανακριτή Αρ. Ευαγγελάτο οδηγήθηκε χτες ο εκλεκτός της κυβέρνησης Γ. Κολλιτσόπουλος, με πέντε ακόμη λιμενικούς (Ηλ. Γιαντσίδης, Β. Καραλής, Γ. Μπατσάλης, Ευστ. Μπαμπαούσης και Κ. Χατζάκης). Ολοι τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη και μέχρι τότε θα κρατούνται.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα εντάλματα για τη σύλληψη γνωστών ανθρώπων της νύχτας έχουν εκτελεστεί και τα πρόσωπα αυτά έχουν οδηγηθεί ενώπιον του αρμοδίου ανακριτή, προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις βαρύτατες πράξεις που κατηγορούνται.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ήδη ο 48χρονος Γ. Γεωργιάδης, γνωστός στον κόσμο της νύχτας με το ψευδώνυμο Χασάν. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση από 2.800 μέχρι 30.000 ευρώ κρίθηκαν οι αδελφοί επιχειρηματίες Θωμάς και Παναγιώτης Κουτρούλιας, οι Π. Μεταξάς, Γ. Τσακουμάκος, Α. Κόλλιας και ο Πολωνός Μαρκ Κότλακ.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να... επισκεφτούν το ανακριτικό γραφείο ο Γ. Τσούλος, οι αυτοδύτες Αν. Πετροπετσιώτης και Δ. Καλπακίδης και ο αστυφύλακας Χρ. Αθανασίου.

Οι περισσότεροι των 40 και πλέον κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει σοβαρά κακουργήματα, όπως συμβόλαια θανάτου, εμπορία ναρκωτικών, λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου, ληστείες, εκβιασμούς καταστηματαρχών κλπ.

Τέλος, ζητούνται 20 ακόμη άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι επώνυμοι και γνωστά ονόματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο σφυρί το «καθαρό» λιμάνι (2012-01-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-10-16 00:00:00.0)
Νέα κυβερνητική κάλυψη στον Κολλιτσόπουλο (2002-07-16 00:00:00.0)
Τυφλά όργανα των εφοπλιστών (2002-06-16 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν ένταση του αυταρχισμού (2002-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ