Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Μετά το Σεπτέμβρη τα εμπορικά αντίποινα για το χάλυβα;

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Πίστωση χρόνου διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ έδωσε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς μετά από συνομιλίες 11 ωρών με Αμερικανούς αξιωματούχους αποφάσισε να μεταθέσει για τις 30 του Σεπτέμβρη την ημερομηνία κατά την οποία θα αποφασίσει την επιβολή εμπορικών αντιποίνων στις εισαγωγές αμερικανικού χάλυβα και των υποπροϊόντων του.

Ο επίτροπος της ΕΕ για το Εμπόριο, Πασκάλ Λαμί, υπερασπίστηκε αυτή την απόφαση λέγοντας πως το «συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξυπηρετείται καλύτερα όταν διατηρείται η μέγιστη πίεση στις ΗΠΑ προκειμένου αυτές να κάνουν τις υποχωρήσεις που χρειάζεται». Ο Λαμί μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν χτες σε εξαιρέσεις επιπλέον 14 εισαγόμενων προϊόντων χάλυβα από την ΕΕ, η οποία (κατά τον Πασκάλ Λαμί) εκτιμάται πως θα αποφέρει κέρδη ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι κυβερνήσεων των 15 χωρών-μελών της ΕΕ υιοθέτησαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετάθεση της επιβολής εμπορικών αντιποίνων σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα χάλυβα αξίας περίπου 379 εκατομμυρίων ευρώ από 1η του Αυγούστου στις 30 του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ