Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Μεγάλες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις

Από τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις

Associated Press

Από τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Μεγάλες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, χτες, σε πολλές ιρανικές πόλεις, με τη μεγαλύτερη, σε όγκο και παλμό, συγκέντρωση να είναι αυτή της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις συντηρητικότερες δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, στις συγκεντρώσεις έλαβαν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, μόνο στην Τεχεράνη, και εκτιμάται ότι ο αριθμός τους ξεπερνά το εκατομμύριο στο σύνολο των ιρανικών πόλεων.

Κυριάρχησαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του Ισραήλ και κυρίως κατά του Προέδρου Μπους. Αλλωστε, αφορμή για την πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων, που διοργανώθηκαν από την ιρανική ηγεσία, ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις Μπους, σύμφωνα με τις οποίες, εκτός του ότι το Ιράν είναι μέρος του «άξονα του κακού», κάλεσε την ηγεσία της Τεχεράνης, «να εισακούσει το αίτημα για ελευθερία των χιλιάδων Ιρανών».

Η ιρανική ηγεσία κατηγόρησε τον Μπους για «παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας». Ο ΥΠΕΞ Καμάλ Κχαραζί, που συμμετείχε στη διαδήλωση της Τεχεράνης, δήλωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος «οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αναμειγνύεται στα εσωτερικά άλλων χωρών, και αν το πράξει αυτό στο Ιράν, η αντίδραση του ιρανικού λαού θα είναι τόσο σκληρή όσο μπορείτε να πάρετε μια γεύση σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ