Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Μπερίσα πάλι κατά Νάνο

ΤΙΡΑΝΑ.--

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, κάλεσε για μυστική ψηφοφορία στη διαδικασία έγκρισης της κυβέρνησης που θα προτείνει ο Φάτος Νάνο, για να αντικαταστήσει εκείνην του Παντελί Μάικο, με τον ίδιο πρωθυπουργό, καθώς υπολογίζει ότι υπάρχει αρνητικό κλίμα προς τον παλιό του αντίπαλο, μετέδιδαν χτες ανταποκριτές από την πρωτεύουσα της Αλβανίας.

Εξηγώντας το σκεπτικό Μπερίσα, η αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και της Βουλής, Τζοζεφίνα Τοπάι, δήλωσε πως «μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να καταδειχτεί ποια είναι στ' αλήθεια η υποστήριξη της Βουλής προς τον νέο πρωθυπουργό». Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος πιστεύει ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Νάνο δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους για τη νέα κυβέρνηση εάν διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία. Πάντως, η παράταξη Νάνο επιμένει ότι δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα, έχει κάνει σαφές ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες εναντίον της νέας κυβέρνησης, χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί. Πρόκειται για μια σαφή διαφοροποίηση από το «συναινετικό» κλίμα που είχε επικρατήσει τις προηγούμενες μέρες με την εκλογή του Αλφρεντ Μοϊσίου στην Προεδρία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ