Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι θα γίνει με τους ΤΟΕΒ;

Στη Βουλή το θέμα με Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Τα οικονομικά προβλήματα των αγροτών έχουν επιπτώσεις και στους Οργανισμούς Εγγειων Βελτιώσεων. Το θέμα έρχεται στη Βουλή, με Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα, Αντώνη Σκυλλάκου και Νίκου Γκατζή η οποία απευθύνεται προς τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας.

Η Ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Τοπικός Οργανισμός Εγγειων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Πηνειού με έδρα τη Λάρισα, αφού οι αγρότες λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς αυτόν.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται να παρέμβει η κυβέρνηση, προκειμένου να δανειοδοτηθούν οι αγρότες υπέρ ΤΟΕΒ Πηνειού, ώστε να εισπράξει ο Οργανισμός τα αρδευτικά τέλη, γιατί με τη σημερινή δανειοδοτική κατάσταση της ΑΤΕ, το 90% των αρδευτών είναι εκτός δανειοδότησης, οπότε τόσο ο συγκεκριμένος Οργανισμός, όσο και οι υπόλοιποι ΤΟΕΒ είναι καταδικασμένοι σε χρεοκοπία.

Ερωτάται ο κ. υπουργός εάν θα παρέμβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί μ' αυτόν τον τρόπο το συγκεκριμένο πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ