Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Ενας ακόμα ψηφοθηρικός μηχανισμός

Το ΚΚΕ καταψήφισε το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο

Καταψήφισε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το ΚΚΕ το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη δημιουργία Οργανισμού Αγροτικής Εστίας, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησής τους, μιλώντας για έναν ψηφοθηρικό μηχανισμό που κάθε άλλο παρά στοχεύει να λύσει προβλήματα των αγροτών.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του Κόμματος, Σταύρος Σκοπελίτης, υποστήριξε ότι οι διατάξεις περί Αγροτικής Εστίας «δεν έχουν ως στόχο τη λύση ή τη βελτίωση των προβλημάτων που έχουν σχέση με την πολιτιστική αναβάθμιση της υπαίθρου, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των αγροτών μας, αλλά με την εκμετάλλευσή της για να βελτιωθεί η πολύ άσχημη εικόνα της κυβέρνησης που έχει δημιουργηθεί με την αντιαγροτική της πολιτική». Παράλληλα σημείωσε σχετικά με τον υπό δημιουργία οργανισμό ότι αποτελεί «έναν ακόμα ρουσφετολογικό - ψηφοθηρικό μηχανισμό για να εκμαυλίσει τις συνειδήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Παράλληλα ο Σταύρος Σκοπελίτης τόνισε πως «κανένα πρόγραμμα, κανένας νόμος, κανένας θεσμός, όσο θετικός κι αν είναι, δεν μπορεί να αναβαθμίσει κοινωνικά, πολιτιστικά τους αγρότες και την ύπαιθρο, όταν η γενικότερη πολιτική που ακολουθείται συρρικνώνει το αγροτικό εισόδημα, ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και ερημώνει τα χωριά μας». Επίσης εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου που επιτρέπει την επί τετράμηνο απασχόληση αγροτών σε εργοδότες χωρίς οι τελευταίοι να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, χαρακτηρίζοντάς το «δώρο στους εργοδότες».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Δ. Ρέππας έκανε λόγο για ένα «νέο θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να στηριχτεί», ενώ ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτος Σπυρόπουλος σημείωσε ότι δημιουργούνται «θετικότεροι όροι για την εξέλιξη του ασφαλιστικού μας συστήματος», ενώ στόχος είναι «να μετασχηματιστεί ο ΟΓΑ σε κύριο φορέα ασφάλισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ