Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Διεκδικούν την άμεση καταγραφή των ζημιών

Αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αλφειούσα Ηλείας

Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποζημίωσή τους διεκδικούν οι σταφιδοπαραγωγοί των περιοχών Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Ζακύνθου, που βρίσκονται σε δεινή θέση, μετά τις εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες σταφίδας από τις πρόσφατες δυνατές και συνεχείς βροχοπτώσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής έχει σαπίσει και συμπαρασύρει ημέρα με την ημέρα όλο τον υπόλοιπο καρπό μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή, χωρίς οι παραγωγοί να μπορούν να περισώσουν με οποιονδήποτε τρόπο ακόμα και την ελάχιστη ποσότητα από την παραγωγή.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας καλεί τους αγρότες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα «για τη διεκδίκηση πραγματικών λύσεων προς όφελος των παραγωγών», με αιτήματα αιχμής την άμεση καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποζημίωσή τους, καθώς και το πάγωμα των χρεών προς τις τράπεζες. Επίσης τους καλεί «να κλείσουν τα αυτιά τους στα ταξίματα όλων των σωτήρων που εμφανίστηκαν ως διά μαγείας, εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου, όταν τα προηγούμενα χρόνια απουσίαζαν ή έκαναν πράξη τα αντιαγροτικά μέτρα που αποφασίζονταν από τους πολιτικούς σχηματισμούς που τώρα τους στηρίζουν» και να πάρουν μαζικά μέρος σε όλες τις συσκέψεις που θα ακολουθήσουν στην περιοχή, με πρώτη αυτή στην Αλφειούσα, σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 8 μ.μ. με θέμα «τρόπους αντίδρασης για την επιβολή λύσεων προς όφελος των σταφιδοπαραγωγών μετά την καταστροφή της σταφιδοπαραγωγής».

Η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Αιγίου σε ανακοίνωσή της καλεί τους σταφιδοπαραγωγούς να καταδικάσουν με τον αγώνα τους και με την ψήφο τους την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, καθώς και τις παρατάξεις που επί 22 χρόνια έκαναν πλάτες στην αντισταφιδική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και σήμερα τρέχουν δήθεν να συμπαρασταθούν στην τραγική κατάσταση των πληγέντων σταφιδοπαραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ