Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Θυμήθηκαν τα «μέτρα» ενίσχυσης των αγροτοκτηνοτρόφων

Παραμονές των δημοτικών εκλογών, η κυβέρνηση δίνει επιπλέον 14,7 εκατ. ευρώ για τις ζημιές σε καλλιέργειες που επλήγησαν τον περασμένο χειμώνα

Δυόμισι μήνες πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη (δηλαδή με καθυστέρηση 8 μηνών), η κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει πρόσθετη επιχορήγηση - μόλις 14,7 εκατ. ευρώ (5 δισεκατομμύρια δραχμές) - στους αγρότες για την κάλυψη μέρους των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από την κακοκαιρία στο χρονικό διάστημα από το Δεκέμβρη του 2001 έως το Γενάρη του 2002. Σε ανακοίνωση Τύπου, του υπουργείου Γεωργίας αναφέρεται ότι ο υπουργός, Γ. Δρυς, υπέγραψε απόφαση με την οποία παρέχεται στον ΕΛΓΑ το παραπάνω ποσό, προκειμένου ο ΕΛΓΑ, να καταβάλει εγκαίρως τις αποζημιώσεις στους αγρότες. Η... πρόσθετη αυτή επιχορήγηση η οποία δεν αντιμετωπίζει στο ελάχιστο τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών, έρχεται και σε μια φάση, όπου οι αγρότες όλης της χώρας υπέστησαν σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή από την πρόσφατη κακοκαιρία. Και αν η κυβέρνηση κινηθεί με την ίδια... ταχύτητα στην εκτίμηση και αποζημίωση των καταστροφών που προκλήθηκαν στην παραγωγή σταφίδας, καπνού και άλλων αγροτικών προϊόντων από τα «μπουρίνια» του προηγούμενου μήνα, οι αγρότες θα πρέπει να περιμένουν την είσπραξη των χρημάτων από τον ΕΛΓΑ... το καλοκαίρι του 2003.

Παράλληλα με την πρόσθετη επιχορήγηση στον ΕΛΓΑ για τη μερική αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία του χειμώνα, το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε χτες και... καινοτόμα μέτρα και για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας! Η καινοτομία των μέτρων κατά το υπουργείο Γεωργίας, είναι η εισαγωγή του θεσμού των κτηνοτροφικών πάρκων. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, πέραν των κτηνοτροφικών πάρκων, υπάρχουν και άλλα προγράμματα που προβλέπουν τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για τη μετεγκατάσταση πτηνο - κτηνοτροφικών μονάδων κ.ο.κ. Δικαιούχοι του προγράμματος δημιουργίας κτηνοτροφικών πάρκων, είναι οι Νομαρχίες οι Δήμοι και οι Κοινότητες, που θα αποφασίσουν να προβούν στην κατασκευή οργανωμένων χώρων.

Επίσης στα... μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, περιλαμβάνονται και επιχορηγήσεις προς τους Δήμους και τις Κοινότητες, που θα ανοίξουν νέους δρόμους, γεφύρια, δίκτυα ύδρευσης κ.ο.κ. στις περιοχές τους. Ολο το... φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, ανέρχεται στα 24,6 δισεκατομμύρια δραχμές. Και - φυσικά - ο χρόνος ανακοίνωσής του δεν είναι καθόλου άσχετος με την προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει ψηφοθηρία υπέρ των συνδυασμών του κυβερνώντος κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ