Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Προσπαθούν με υποσχέσεις να κοροϊδέψουν τους αγρότες

Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης προσπάθησε να κατευνάσει τους αγανακτισμένους βαμβακοπαραγωγούς -που ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις- με νέες υποσχέσεις

Αγανακτισμένοι είναι οι βαμβακοπαραγωγοί σε Μακεδονία και Θράκη, αφού αποκαλύφθηκε πλέον η κοροϊδία της κυβέρνησης και δηλώνουν αποφασισμένοι αγωνιστικά να συγκρουστούν με την πολιτική της και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηδη οι αγρότες του Εβρου συντονίζονται, με στόχο την πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. Και οι αγρότες της Πέλλας, προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, εσπευσμένα πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων του νομού, προκειμένου να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Στον Εβρο, μετά από πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αγροτικών φορέων του νομού, στο Σουφλί. Πήραν μέρος εκπρόσωποι από δεκάδες χωριά και αποφασίστηκε μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου, παρά τις δυσκολίες της εποχής, η ΣΕΑ να προχωρήσει στην ενημέρωση των αγροτών και την προετοιμασία τους για την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, μέσα από νέα σύσκεψη η οποία θα γίνει στη διάρκεια του Αυγούστου. Με ανακοινώσεις, περιοδείες, ομιλίες και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο οι αγρότες - συνδικαλιστές θα «αλωνίσουν» την περιοχή. Για την καλύτερη προετοιμασία και την επιτυχή έκβαση του αγώνα, θα επιδιώξουν συντονισμό των δραστηριοτήτων και με τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα όλης της χώρας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, σύσσωμοι οι φορείς που συμμετείχαν, ανέφεραν ότι οι εξελίξεις στο βαμβάκι και οι προτάσεις της Κομισιόν για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για τους αγρότες όλης της χώρας συνολικά και ειδικότερα για τους αγρότες του Εβρου για την οικονομία του νομού.

Στα Γιαννιτσά, το βράδυ της Τετάρτης, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών του νομού Πέλλας, σε μια προσπάθεια να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των αγροτών. Για το πρόβλημα με το βαμβάκι, ο υπουργός επανέλαβε το γνωστό παραμύθι, πως η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις πιθανές δυνατότητες κι έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να επιτρέψει την οικονομική ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών από εθνικούς πόρους. «Η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις δυνατότητες κάνοντας χρήση των υπαρχουσών κοινοτικών διατάξεων», είπε.

Και επειδή οι μέρες είναι δύσκολες, λόγω των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, προχώρησε και σε νέες υποσχέσεις, που πιθανά θα αποδειχtούν «ακάλυπτες». Απαντώντας στο αίτημα των καπνοπαραγωγών να πάρουν το ΦΠΑ για όλη την τιμή του προϊόντος (εμπορική + επιδότηση), δήλωσε ότι αναζητούνται τρόποι «σύννομης ρύθμισης του θέματος». Το πρόβλημα αφορά κύρια τους αγρότες της Κρύας Βρύσης και των χωριών της Αριδαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ