Κυριακή 11 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Εθνικός ύμνος στην πίτσα;

Η πίτσα σάπισε. Ο πιτσαδόρος είναι ύποπτος. Το ρήμα «ντελιβερίζω» -από το αγγλικό delivery, παράδοση κατ' οίκον επί του προκειμένου- μπήκε στο ελληνικό λεξιλόγιο με ταχύτητα ολυμπιονίκη στην εποχή της κουλτούρας των ανεκδότων περί Κουφοντίνα, που γεμίζουν τα κινητά.

Ο κουκουλοφόρος νομιμοποιήθηκε ανατριχιαστικά προς θρίαμβο της κουλτούρας της Κου Κλουξ Κλαν, την οποία με βαθιά μελαγχολία διαβάζω να υπερασπίζεται σταθερά ο Στέλιος Ράμφος που με έπεισε πως πρέπει να εκδίδω τη «Νέμεσιν» σε πολυτονικό για να μην κυριαρχήσει σε ακρωτηριασμένο έθνος το εμπορικό δαιμόνιο του κυρίου Μάικροσοφτ!...

Ο υπέροχος Κώστας Κεντέρης μετράει χρυσά μετάλλια σ' όλες τις διεθνείς συναντήσεις την ίδια ώρα που το επιβατηγό πλοίο με το όνομά του, που δικαίως το φέρει, αδίκως ξεμένει κάθε τρεις και μία από μηχανικά προβλήματα, ταλαιπωρώντας επιβάτες.

Σε μια συγχυσμένη ελληνική κοινή γνώμη και διακοποφυγαδευμένους πολίτες ο σημερινός διαβόητος Γεωργαλάς γίνεται έγκυρος Ντάνος Κρυστάλλης χωρίς αιδώ, αλλά με σχεδόν εθνική τηλεοπτική περηφάνια, κρεμασμένη στο καρφί μιας ιδεολογικής εξώπορτας που οδηγεί στο χάος των ιδεολογημάτων της «τάξης», της «ασφάλειας», «της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Αυτές τις ζοφερές κι επικίνδυνες τρομοκρατικές μέρες σύντροφοι αναρωτιέμαι, πόσοι και πόσες νέοι και νέες που στοιβάζονται με πανάκριβο εισιτήριο στα καράβια για τα νησιά, βλέπουν στους αφρούς της προπέλας τον ωραίο γενναίο Μανδηλαρά να ψιθυρίζει ωσάν Αιγαιοπελαγίτης Αμλετ πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Πετραδάκι - πετραδάκι θεμελιώνεται αυτό το θέρος η τρομολαγνεία. Από την «ποδοσφαιροποίηση» της δημόσιας ζωής, περνάμε γρήγορα στη «θριλεροποίησή» της. Μαθαίνουμε με το ζόρι να μην ανατριχιάζουμε στην παρομοίωση (STAR, 9-8-2002) της «17Ν» με τον ΕΛΑΣ(!!!), αφού σχεδίαζε λέει να τινάξει τον Κλίντον όπως οι ΕΛΑΣίτες τη Μεγάλη Βρετανία. Δεν υπάρχει πάτος στην εξοικονόμηση της αβύσσου. Αλλά αν αφήσουμε τη δημόσια ρητορική στους έχοντες και κατέχοντες το θεαματικό μερίδιο του λέοντος στη διαστροφή της Ιστορίας, θα θερίσουμε θύελλες. Σε λίγο η Ικαρία δε θα παραπέμπει σε εξορίας τόπο, αλλά σε... μήτρα των κακώς Ξηρών Καρπών. Δεν απαντιέται αυτή η χυδαία βομβαρδιστική τρομοκρατική προπαγάνδα με το σεις και με το σας, με αστικές απολίτικες ευγενικές τάχαμου τοποθετήσεις και με ανέκδοτα στις παρέες.

Θέλει τεράστια δουλιά για να συγκροτηθεί τάχιστα μέτωπο αντίστασης στην άλωση του νου, στην αλλοτρίωση που πλασάρεται ως και στα μικρά παιδιά μέσα από την «πίτσα». Η εμμονή δε της αμερικάνικου τύπου χειραγώγησης των μαζών από τα ΜΜΕ με σύμβολα τύπου «πίτσας» είναι αξιοπρόσεκτη. Ισως γιατί συνδέει τη Μαφία με τον Γκορμπατσόφ και το διώκτη του Κουφοντίνα με το νεαρό της διαφήμισης που «ντελιβερίζει» πίτσα και τον «συλλαμβάνουν» στη διαφήμιση που τώρα παίζεται, τρεις ανέραστες κυρίες απειλώντας τον με... βιασμό, αλλά τον σώνει το κινητό του... Ανελέητη η προπαγάνδα. Ανελέητη πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Σκληρή. Πολιτική. Μαζική και βίαιη. Ναι, βίαιη. Οταν νταραβερίζεσαι με κουκουλοφόρους η βία είναι να τραβάς την κουκούλα. Να δείχνεις τη φάτσα του τρομοκράτη χωρίς να πέφτεις στην παγίδα να διαλέγεις μεταξύ της κακής κουκούλας του 17Νοεμβρίτη και της καλής κουκούλας του παγκοσμιοποιημένου ασφαλίτη. Κράτος που εκδίδει οδηγίες προς καλούς πολίτες - κουκουλοφόρους ρουφιάνους δεν μπορεί, δε δικαιούται να έχει εθνικό ύμνο.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ