Τρίτη 13 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Επιχειρούν να περάσουν τη λογική της υποταγής και του συμβιβασμού

Στην εκδήλωση του παραρτήματος Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ στη Σκάλα Λακωνίας, το περασμένο Σάββατο 10 Αυγούστου, όπου μίλησε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (ρεπορτάζ στη σελίδα 2) επεσήμανε σχετικά με την επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού:

«Από την αρχή που εκδηλώθηκε η δράση της "17 Νοέμβρη" το ΚΚΕ τοποθετήθηκε ανοιχτά και καθαρά. Οι τρομοκρατικές πράξεις όχι μόνο δε βοηθάνε το εργατικό κίνημα, αλλά αντίθετα αυτή η δράση τους χρησιμοποιείται εάν δε γίνεται επίτηδες, για να ενισχύει τις εκάστοτε κυβερνήσεις να παίρνουν αυταρχικά, αντιλαϊκά μέτρα. Ημασταν και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Αυτές οι οργανώσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων, όταν δε δημιουργούνται από αυτές, ακριβώς για να συμβάλουν στη συκοφάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στην υπονόμευση της επαναστατικής πάλης του. Η οποία πάλη είναι η μόνη ικανή να ανατρέψει το σύστημα, να επιβάλει βαθιές αλλαγές προς όφελος του λαού. Στο όνομα της τρομοκρατίας επιχειρείται να περάσει η λογική της υποταγής, του συμβιβασμού, στο σύστημα. Κάτι που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστηρίζεται από τα κόμματα του δικομματισμού, αλλά και από μεγαλοσχήμονες, "επώνυμους", που αδίσταχτα ζητούν τη συρρίκνωση της κουτσουρεμένης αστικής δημοκρατίας».

Ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ακόμη ότι «σήμερα, η πάλη για τη δημοκρατία πρέπει να έχει ως πρώτο στόχο την κατάργηση των τρομονόμων. Να είναι ένας συνεχής αγώνας για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων του χεριού και του πνεύματος. Για να περάσει η δημοκρατία στα εργοστάσια και στους τόπους δουλιάς. Διότι δεν είναι δημοκρατία η ανεργία και η λιτότητα. Δεν είναι δημοκρατία, όταν κάθε απεργία, κάθε δίκαιη λαϊκή διεκδίκηση κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική. Οχι μόνο η ελληνική εμπειρία, αλλά και η αντίστοιχη διεθνής, επιβεβαιώνει το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών, τη σύνδεση, τις διασυνδέσεις τους με τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες. Η κρατική τρομοκρατία που εκφράζεται πρωτίστως από τις ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εναντίον λαών και χωρών, γίνεται κυρίαρχο στοιχείο των εξελίξεων, ειδικά ύστερα από τις 11 Σεπτέμβρη 2001. Και είναι οι τελευταίοι που μπορεί να μιλάνε για τρομοκρατία, οι ηγεσίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Γιατί αυτοί οργανώνουν τρομοκρατικές πράξεις και επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο για να προωθούν τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά τους συμφέροντα».

Και καταλήγοντας ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε: «Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες, χρησιμοποιούν σύμβολα και εικόνες που δεν έχουν καμιά σχέση μαζί τους. Τα χρησιμοποιούν όμως συνειδητά για να αξιοποιούνται από τις αστικές κυβερνήσεις σε βάρος του λαού. Για τις κυρίαρχες δυνάμεις ο κίνδυνος δεν είναι άλλος από τη συνειδητή, οργανωμένη, μαζική λαϊκή πάλη. Είναι η πολιτική που αγωνίζεται για τα μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας, σε αντίθεση με τη δημοκρατία της "ελεύθερης αγοράς" που ως ελευθερία ορίζει την αδηφαγία του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτές οι οργανώσεις και οι καθοδηγητές τους, εμφανίζουν εικόνες και αναφέρονται στην ιδεολογία που οι θεμελιωτές της, ο Μαρξ, ο Ενγκελς, ο Λένιν, όχι μόνον ήσαν αντίθετοι, αλλά πολέμησαν στην εποχή τους με πάθος και ιδεολογικά επιχειρήματα την τρομοκρατική δράση του Προυντόν, του Μπακούνιν και πολλών άλλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ