Τρίτη 13 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ
Οι συλλήψεις είχαν δρομολογηθεί, πριν την έκρηξη στον Πειραιά!

«Προκηρύξεις» - παρεμβάσεις με αποδέκτη την ελληνική κοινή γνώμη, εξακολουθεί να στέλνει ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας, Τόμας Μίλερ. Ετσι μετά τη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» συνέχισε με άλλη συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής». Σε αυτή μάλιστα αποκαλύπτει «οι συλλήψεις είχαν ήδη δρομολογηθεί, θα υπήρχαν θετικά αποτελέσματα στην υπόθεση της "17Ν" και χωρίς το γεγονός του Πειραιά»!

«Και στη διαδικασία αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη είχαμε εκπλήξεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να επαναληφθούν στο μέλλον», είπε ο Τ. Μίλερ. Προσδιόρισε σαν έκπληξη την περίπτωση του Σάββα Ξηρού προσθέτοντας ότι «η μια αποκάλυψη έφερε την άλλη και όλα δείχνουν ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας». Επανέλαβε επίσης ότι «υπάρχει ακόμη πολλή δουλιά να γίνει, καθώς και συλλήψεις». Δίνοντας το στίγμα ενός... διαρκούς πολέμου απέναντι στη λεγόμενη τρομοκρατία, υποστηρίζει ότι «υπάρχουν κατά γενική παραδοχή κάποιοι, πιθανότατα οπλισμένοι και ασφαλώς επικίνδυνοι, που κυκλοφορούν έξω ασύλληπτοι και είναι ικανοί να βλάψουν ανθρώπους». Απαίτησε δε, οι συλλήψεις να γίνουν καταδίκες.

Αναφερόμενος σε υποθέσεις του παρελθόντος όπως η συμπλοκή των Σεπολίων, η «συνάντηση» στη Λουίζης Ριανκούρ, η συμπλοκή αστυνομικών και Χ. Τσουτσουβή, όπως και η δολοφονία του Κ. Περατικού, τόνισε με «νόημα» ότι «ευκαιρίες υπήρξαν αλλά δεν τις εκμεταλλεύθηκαν». Σε ερώτηση αν θα υπάρξει θέμα έκδοσης στις ΗΠΑ ορισμένων από τους συλληφθέντες είπε ότι «δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το στάδιο». Παράλληλα χαρακτήρισε «φαντασίωση» τον ισχυρισμό ότι «οι ομολογίες εξασφαλίστηκαν επισείοντας την απειλή του Γκουαντανάμο». Σε άλλη ερώτηση αν θα παρότρυνε τους Αμερικανούς τουρίστες να έρθουν χωρίς δισταγμό στη χώρα μας για την Ολυμπιάδα του 2004, απάντησε ότι «δεν είναι εύκολο ν' απαντήσω σ' αυτήν την ερώτηση. Εχουμε δυο χρόνια έως τους Ολυμπιακούς. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε μια επιτυχία, αλλά ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Πολύ πιο επικίνδυνο απ' ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν. Κι αυτό ισχύει για όλους. Ετσι, λοιπόν, αντί να κάνουμε προγνώσεις για το αν θα είναι ασφαλείς ή όχι οι αγώνες, προτιμώ να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ