Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, για το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας

Με συλλαλητήριο στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, δυναμικά και αγωνιστικά, καλεί το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Το ΠΑΜΕ, χτες το πρωί, με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, εκφράζοντας τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων απαίτησε την ανάκληση των ανατιμήσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε υπηρεσίες και βασικά καταναλωτικά προϊόντα, και ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, συμμετείχαν δεκάδες στελέχη εργατικών σωματείων, καθώς και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ). Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης Γ. Λυσσαρίδη, ο οποίος παρέλαβε το σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας και δεσμεύτηκε ότι θα το διαβιβάσει στην κυβέρνηση.

Μέσα από το ψήφισμα, καταγγέλλεται η κυβέρνηση για: τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 60%, τις αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ - ΟΤΕ, στα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και σε 167 είδη φαρμάκων, όπου οι αυξήσεις ξεπερνούν το 50%, σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως είναι τα οπωροκηπευτικά όπου καταγράφονται ανατιμήσεις από 4% - 65%.

Σημειώνεται ότι οι ανατιμήσεις, σε υπηρεσίες και βασικά καταναλωτικά είδη, γενικεύουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε πλατιά τμήματα των εργαζομένων και υπηρετούν την εξασφάλιση υψηλών κερδών στους μεγαλοεργοδότες. Και απαιτείται από την κυβέρνηση να ανακαλέσει το νέο κύμα ανατιμήσεων και με συγκεκριμένα μέτρα να παρέμβει ενάντια στην αισχροκέρδεια που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης, ο Θ. Κυριακίδης, δήλωσε: «Δεν έχουμε αυταπάτες για την πολιτική της κυβέρνησης. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα μας έχουνε μπροστά τους καθημερινά. Μπροστά είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε το μαζικό συλλογικό μας αγώνα και να διεκδικήσουμε εργατικό λαϊκό έλεγχο στους χώρους παραγωγής, όπου διαμορφώνεται το κόστος των προϊόντων, να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες στους μισθούς και τις συντάξεις και να απαιτήσουμε ριζική φορολογική μεταρρύθμιση με ουσιαστικές ελαφρύνσεις για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ