Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Χωρίς μάσκα η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων χτες στη νομαρχία Μαγνησίας

Δεκάδες εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της Μαγνησίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού έδωσαν το «παρών» τους στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, του Συλλόγου Γυναικών, της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, της «Δημοτικής Συμπαράταξης Βόλου», της «Δημοτικής Κίνησης Νέας Ιωνίας» και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωλκού Γ. Χαρμάνης.

Με τη συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας, η οποία έγινε στη νομαρχία Μαγνησίας, οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν ως υπεύθυνη, για τη λεηλασία που γίνεται σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων με τις συνεχείς ανατιμήσεις, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Και απαίτησαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, κατά τη συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους της, να πάρει θέση για το όργιο αισχροκέρδειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εμπορίου της νομαρχίας Μαγνησίας από τους 80 σχετικούς ελέγχους για φαινόμενα αισχροκέρδειας που έγιναν, στους 40 εντοπίστηκαν παραβάσεις.

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Νομού Μαγνησίας, που επιδόθηκε στους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επισημαίνεται:«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Νομού Μαγνησίας, εκφράζοντας τις σύγχρονες ανάγκες και τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων της περιοχής μας, διαμαρτύρεται έντονα για τον ξέφρενο ρυθμό των ανατιμήσεων και της αισχροκέρδειας σε μια σειρά ειδών πρώτης ανάγκης. Οι ανατιμήσεις, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 60% με 70%, γίνονται στο όνομα του ενιαίου νομίσματος και της στρογγυλοποίησης, σε συνέχεια της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Με φόντο την πάταξη της τρομοκρατίας, κυβέρνηση και εργοδοσία, εφαρμόζουν την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική, απολύουν εργαζόμενους, γενικεύουν τη μερική απασχόληση, μεθοδεύουν τον περιορισμό ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, (π.χ. εργοστάσιο ΒΙΣ), πολλαπλασιάζουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση για τα λαϊκά στρώματα».

Συνεχίζοντας την ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα τονίζει ότι «η λεγόμενη "ελεύθερη αγορά" ή "υγιής ανταγωνισμός" είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι οι αιτίες της αισχροκέρδειας και της ρεμούλας, είναι μέθοδοι και πολιτικές για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι και οι διάφοροι επιτήδειοι». Και καταλήγει: «Επειδή, όμως, οι αυταπάτες τελείωσαν και οι μάσκες έπεσαν, οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν, με τον αγώνα τους, αυτή την πολιτική, διεκδικώντας μια άλλη, φιλολαϊκή πολιτική, που ν' ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ