Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συσκέψεις για την καλύτερη οργάνωση

Συσκέψεις, για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη, που θα αποτελέσει την απαρχή των νέων μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, προγραμματίζονται για το επόμενο δεκαπενθήμερο σε όλους τους Δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια αυτά καλούνται εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών, σωματείων εργαζομένων, της ΤΑ και άλλων μαζικών φορέων να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις, όπου θα συζητηθεί το θέμα των νέων κινητοποιήσεων, ενώ παράλληλα αρχίζουν περιοδείες και εξορμήσεις στελεχών της ΠΑΣΥ για την ενημέρωση των παραγωγών, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα αγροτικά θέματα. Από τα αγροτικά στελέχη τονίζεται ότι οι καταστροφικές αποφάσεις της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα αποτελέσουν τον κύριο στόχο των νέων αγροτικών συλλαλητηρίων. Δεν είναι μόνο το βαμβάκι, προσθέτουν, που δίνει καίριο χτύπημα στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των παραγωγών, αλλά και μια σειρά άλλα αγροτικά προϊόντα δέχονται επίθεση. Επίσης, οι αγρότες στις συγκεντρώσεις θα ζητήσουν να μην περάσουν οι προτάσεις της Κομισιόν για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Μιλώντας χτες σε πολιτική συγκέντρωση στα Κύμινα ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, κάλεσε τους αγρότες, τους εργάτες και όλο το λαό της Θεσσαλονίκης, να δώσουν ένα βροντερό «παρών» στη συγκέντρωση που προγραμματίζει η ΠΑΣΥ στις 7 Σεπτέμβρη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα με την κινητοποίηση αυτή, ενώ επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για την ανάπτυξη των αγώνων, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ, λαϊκό μέτωπο.

Σχετικά με το βαμβάκι, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι αποδεικνύεται ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της κυβέρνησης, που, ενώ γνώριζε ότι με την αλλαγή του κανονισμού το 2001 τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τους βαμβακοπαραγωγούς, υποσχόταν ότι η τιμή του προϊόντος θα υπερέβαινε τις 290 δρχ. το κιλό. Τελικά, αυτόν τον καιρό, συνέχισε, επιβεβαιώθηκε η θέση του Κόμματος ότι οι τιμές θα είναι πολύ χαμηλότερες από τα προηγούμενα χρόνια και δε θα ξεπεράσουν στην καλύτερη περίπτωση τις 230 δρχ. το κιλό. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε, τιμωρούνται οι βαμβακοπαραγωγοί για την καλή παραγωγή τους και την ποιότητα του βαμβακιού. Πρόσθεσε ότι με την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2003 πρόκειται να δεχτεί σοβαρό χτύπημα και η ορυζοκαλλιέργεια, μια δυναμική καλλιέργεια της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ