Τρίτη 20 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ

Να δώσουν μαχητικό «παρών» στις διαδηλώσεις και στις λαϊκές διαμαρτυρίες τις μέρες της ΔΕΘ κατά της κυβερνητικής πολιτικής, καλεί τα συνδικάτα, τα σωματεία, τις συντονιστικές επιτροπές, όλους τους εργαζόμενους, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει την ανάγκη εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, νεολαία, επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους, να δημιουργήσουν τους όρους για συνολική ρήξη και σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στις προγραμματισμένες κυβερνητικές φιέστες και στις κατά παραγγελία εξαγγελίες. Η «Θεσσαλονίκη της ΔΕΘ», υπογραμμίζουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, «μπορεί να γίνει βήμα λαϊκής παρέμβασης, όπου θα προβληθούν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και των αγροτών και όχι τα εικονικά προγράμματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Αυτά, άλλωστε, τα προγράμματα έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, αυτή η ανάπτυξη εκτίναξε δεκάδες καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες στα ύψη, εξανεμίζοντας τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι αυτή η πολιτική, που πέρσι και πρόπερσι, όπως κάθε χρόνο, εξαγγέλλεται από το βήμα της ΔΕΘ, που μειώνει το εργατικό εισόδημα, ξεκληρίζει τους αγρότες, κλείνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει και νέα κέρδη για το κεφάλαιο και τη μεγάλη εργοδοσία.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη, ότι και σε αυτά τα εγκαίνια θα περισσέψει η ανέξοδη υποσχεσιολογία, θα μας πνίξουν οι προεκλογικές σκοπιμότητες και οι «λύσεις», που υπαγορεύουν τα μονοπώλια και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι - σημειώνουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ - πρέπει να πάνε στη ΔΕΘ, με το δικό τους «πακέτο διεκδικήσεων». Να απαιτήσουν αύξηση των μισθών και του μεροκάματου, των συντάξεων και ενίσχυση των ανέργων. Να προβάλουν τις δικές τους ανάγκες, μαζί με τους αγρότες, που παλεύουν να μείνουν στη γη τους, και όλους τους μικρομεσαίους. Στη βάση αυτών των προβλημάτων μπορεί να εκφραστεί μια ευρύτερη συσπείρωση όλων εκείνων που κατανοούν ότι για να σταματήσει και να ανακοπεί αυτή η αντιλαϊκή επίθεση, απαιτείται ρήξη και σύγκρουση με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ