Τρίτη 20 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύσκεψη σωματείων την Πέμπτη

Μαζί με τους αγρότες και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να υποδεχτούν αγωνιστικά τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της φετινής 67ης ΔΕΘ. Την Πέμπτη 22 Αυγούστου, το ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη συνδικάτα και συνδικαλιστές, προκειμένου να καταλήξουν στο πλαίσιο και τη μορφή της κινητοποίησης που θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Κόντρα, λοιπόν, σ' αυτούς που χρόνια τώρα θέλουν να σέρνουν το κίνημα σε «διάλογο» και «διακοπές», το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και όσοι συσπειρώνονται γύρω τους προετοιμάζουν την αγωνιστική έκφραση των θέσεων και διεκδικήσεων του εργαζόμενου λαού και της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Ομως και φέτος, για άλλη μια φορά, την ώρα που το εργατικό λαϊκό κίνημα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής θα διαδηλώνει την αντίθεσή του στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και στις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, «εκπρόσωποι» των φορέων της πόλης ετοιμάζονται να συμμετέχουν στο σκηνικό της συναίνεσης που επιδιώκει να στήσει η κυβέρνηση.

Τώρα πια βρήκαν και το άλλοθι στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδη: «Θεωρώ πως οι δρόμοι της συνεννόησης θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί και οι όποιες διαδηλώσεις έχουν τον πολιτικό τους πολιτισμό. Από την πλευρά μου είμαι ανοιχτός να κουβεντιάσω με εκπροσώπους κινήσεων που ετοιμάζουν διαδηλώσεις, είτε στη διάρκεια της ΔΕΘ, είτε στην πορεία προς τη Σύνοδο Κορυφής».

Μια δήλωση - πρόκληση απέναντι σε όσους χρόνια τώρα αγωνιστικά απαιτούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα και διεκδικούν την παραγωγική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης όμως απέναντί τους βρίσκουν το κράτος καταστολής και τα ΜΑΤ.

Οι επαφές

Από χθες πάντως, ο Γ. Πασχαλίδης ξεκίνησε τις επαφές, με στόχο τη συνδιαμόρφωση ατζέντας θεμάτων για τα δύο τραπέζια εργασίας που θα γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτέμβρη παρόντος του πρωθυπουργού. «Βασική ιδέα είναι να αξιολογήσουμε το σύνολο του κυβερνητικού έργου στη Θεσσαλονίκη, να φωτίσουμε όλες τις πτυχές μεγάλων γεγονότων που θα γίνουν ή θέλουμε να γίνουν στη Θεσσαλονίκη, όπως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ το 2003, το 2004 με τα γεγονότα της Ολυμπιακής πόλης και το 2008 με τη διεκδίκηση της EXPO την οποία ήδη έχουμε δρομολογήσει», δήλωσε ο ΥΜΑΘ περιγράφοντας ουσιαστικά τον άξονα των θεμάτων. Εξειδικεύοντας στο κυβερνητικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, μίλησε και πάλι για τα γνωστά έργα που ακόμη δεν ξεκίνησαν, και όσα ξεκίνησαν προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, όπως Μετρό, υποθαλάσσια, πάρκινγκ, εξωτερική περιφερειακή, ανατολική περιφερειακή, υποδομές σε αεροδρόμιο και λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ