Τρίτη 20 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Επικίνδυνο παιγνίδι με τη δημόσια υγεία

Αφησαν μόνη μια καρδιολόγο στο φουλ της τουριστικής σεζόν

Εκρηκτική κατάσταση έχει προκληθεί στο Καρδιολογικό Τμήμα και την Καρδιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Εξαιτίας των περικοπών σε εφημερεύοντες γιατρούς, το περασμένο Σάββατο εφημέρευε μία μόνον καρδιολόγος, η Ε.Κοκκάλη για όλο τον νομό Χαλκιδικής -που αυτές τις μέρες αριθμεί περί το 1 εκατομμύριο πολιτών, χωρίς συνεπικουρία ούτε καν αγροτικού γιατρού, προκειμένου να συνοδεύσει τα περιστατικά στις διακομιδές. Η Μονάδα Εμφραγμάτων έχει υπερκορεστεί, ενώ συνεχώς διακομίζονται περιστατικά από διάφορα σημεία του νομού, τα οποία πλέον εισάγονται σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής. Υπήρξε επιπλέον σοβαρότατο περιστατικό με αλλοδαπή νοσηλευόμενη στη Μονάδα Εμφραγμάτων.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Γενική Εφημερεύουσα γιατρός ανέλαβε την ευθύνη και έδωσε εντολή να κλείσει η Καρδιολογική Μονάδα σε νέες εισαγωγές και να διακομίζονται πλέον τα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έγινε εκτροπή ασθενοφόρων που κινούνταν προς το Νοσοκομείο.

Ακόμη η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Χαλκιδικής, προσπαθώντας να επιλύσει η ίδια το πρόβλημα, αφού οι αρμόδιοι κωφεύουν, κάλεσε καρδιολόγο που δεν αναγράφεται στις λίστες εφημερευόντων (βρίσκεται σε άδεια), αναλαμβάνοντας την καταβολή της αμοιβής του από το ταμείο της Ενωσης.

Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε η Ενωση το Σάββατο το απόγευμα, η καρδιολόγος Ε.Κοκκάλη περιέγραψε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι επί 24 ώρες δεν μπόρεσε να αναπαυτεί ούτε για λίγα λεπτά και η πορεία αυτή συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας! Οπως τόνισαν τα μέλη της διοίκησης της Ενωσης, «δυστυχώς, τα παραπάνω τραγικά αποτελούν ταυτόχρονα και ευθεία απάντηση σε όσα αναφέρουν αβασάνιστα στα ΜΜΕ ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Αυγολούπης και ο πρόεδρος του Α΄ ΠΕΣΥ κ.Παπακυριαζής, ότι δήθεν έγινε "ανακατανομή" και "επαναπροσδιορισμός" των εφημερευόντων γιατρών, χωρίς να υπάρξουν περικοπές στους γιατρούς πρώτης γραμμής».

Πρόσθεσαν ότι ήταν ανέφικτη η επικοινωνία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Πρόεδρο του Α΄ ΠΕΣΥ, καθώς και οι δύο βρίσκονταν στις καλοκαιρινές διακοπές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ