Τρίτη 20 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΟΣ
Εκλογομαγειρέματα από την ΠΑΣΚΕ

Σε όργιο εκλογικής νοθείας έχουν αναλωθεί οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Χίου ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, δείχνοντας τον πανικό τους από την ανοδική πορεία των δυνάμεων της «Εργατικής Ενότητας» που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΚΕ προκειμένου να διασώσει την εκλογική της επιβίωση έχει καταφύγει σε παραχάραξη εκλογών σωματείων, νεκραναστάσεις και εμφάνιση σωματείων - σφραγιδών.

Αναφέροντας στη συνέχεια, ένα προς ένα τα «εκλογομαγειρέματα» της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΕΚ, σημειώνει: Αρνήθηκαν να παρουσιάσουν τα πρακτικά αρχαιρεσιών των πρωτοβάθμιων σωματείων στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης προκειμένου να τα παραχαράξουν στη συνέχεια. Ακόμα, αρνήθηκαν την εγγραφή του νεοϊδρυθέντος σωματείου σχολικών φυλάκων περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Δήλωσαν, ότι στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων ψήφισαν, στις 25/10/01, 101 εργαζόμενοι όταν οι αρχαιρεσίες έγιναν τον περασμένο Μάη με 63 ψηφίσαντες, εμφανίζοντας έτσι τρεις αντί για δύο αντιπροσώπους. Το ίδιο και στο σωματείο στις συνεταιριστικές οργανώσεις της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου(ΕΜΧ) όπου εμφάνισαν 65 ψηφίσαντες αντί για 42 και δύο αντί για έναν αντιπρόσωπο. Επίσης, νεκρανάστησαν το σωματείο εμποροϋπαλλήλων το οποίο είναι ανύπαρκτο και παρουσίασαν σωματεία - σφραγίδες όπως των φορτοεκφορτωτών Λιμένος Μεστών και Λιμένος Χίου με 8 και 11 ψηφίσαντες αντίστοιχα. Τέλος, αρνούνται τη συμμετοχή των νεοεκλεγέντων αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 23 Αυγούστου (την ίδια μέρα και το συνέδριο) ενώ στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης αντί να παρουσιάσουν διοικητικό και οικονομικό απολογισμό προτίμησαν να επιτεθούν στους εκπροσώπους της «Εργατικής Ενότητας».

Αυτές τις συνθήκες και τα εκφυλιστικά φαινόμενα που οδηγούν στο περιθώριο το συνδικαλιστικό κίνημα καταγγέλλει στους εργαζόμενους του νησιού η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και σημειώνει, ότι «η γάγγραινα του εργατοπατερισμού σαπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα οδηγώντας το στην ανυποληψία, στην αναξιοπιστία και την ιδιοτέλεια».

Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει, τέλος, τον νομικό σύμβουλο του ΕΚ Χίου Γιάννη Μισόβαλο ως συνεργό στην εκλογική νοθεία που συντελείται και καλεί τους αντιπροσώπους των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων και των Συνεταιριστικών οργανώσεων της ΕΜΧ, να μην συνεργήσουν και αυτοί και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καταλήγοντας σημειώνει, ότι οι ταξικές δυνάμεις της «Εργατικής Ενότητας», όχι μόνο θα τους χαλάσουν τα σχέδια αλλά θα είναι πιο ενισχυμένες και σε ψήφους και σε έδρες στη νέα διοίκηση του ΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ