Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ερωτηματικά για την τύχη του αυτονομιστή ηγέτη στο Ατσέι

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Αυτονομιστές αντάρτες αρνήθηκαν χτες τους ισχυρισμούς αξιωματικών του ινδονησιακού στρατού, πως, δηλαδή, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον ύπατο διοικητή της αυτονομιστικής ανταρτικής οργάνωσης «Κίνημα για Ελεύθερο Ατσέι», Αμπντουλάχ Σουαφέι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, ο Αμπουντλάχ Σουαφέι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφότου πληγώθηκε σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας τον περασμένο μήνα.

Ο ισχυρισμός αυτός αμφισβητήθηκε έντονα από τον Ισμαήλ Σουαχπούτρα, εκπρόσωπο των ανταρτών. Μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους στο Μπάντα Ατσέι, είπε πως ο στρατός επιχείρησε με αυτή την είδηση να κάμψει το ηθικό και να υπονομεύσει τον αγώνα των ανταρτών. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως ο ηγέτης του κινήματος «ποτέ δεν τραυματίστηκε από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, είναι καλά στην υγεία του και κρύβεται σε ασφαλές καταφύγιο».

Στο μεταξύ, τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και Ινδονήσιους στρατιώτες στην επαρχία Ατσέι. Ο απολογισμός των συγκρούσεων αυτονομιστών - κυβερνητικών στρατευμάτων έχει προκαλέσει το θάνατο 195 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ