Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα αμερικανική παρέμβαση «χαμηλών προσδοκιών»

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Ετοιμος να καταθέσει ένα νέο «πακέτο προτάσεων» προς την Παλαιστινιακή Αρχή, το οποίο στοχεύει στην άρση του αδιεξόδου που έχει τελματώσει τις ισραηλινο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ. Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Αρχή επιμένει στα αιτήματά της και εξέφρασε αμφιβολίες για τα αποτελέσματα της νέας μεσολαβητικής προσπάθειας που άρχισε, χθες, ο Αμερικανός απεσταλμένος Ντένις Ρος.

«Οι ημερομηνίες δεν είναι ιερές» εκτίμησε ο Εχούντ Μπάρακ ο οποίος τόνισε, σε χθεσινές του δηλώσεις, ότι είναι αποφασισμένος να δώσει «νέα ώθηση» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή «ειρηνευτική διαδικασία», αρνούμενος, όμως, να αποκαλύψει το ακριβές περιεχόμενο των προτάσεών του. Ο Μπάρακ επρόκειτο να συναντηθεί, αργά χθες βράδυ, με τον Ντένις Ρος, ο οποίος, όπως φαίνεται, θα μεταφέρει τις νέες ισραηλινές προτάσεις στην παλαιστινιακή ηγεσία, σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει με τον Γιάσερ Αραφάτ.

Επιφυλακτική, πάντως, εμφανίζεται η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ντένις Ρος δεν πρόκειται, τελικά, να ασχοληθεί με τα μείζονα ζητήματα που διχάζουν Παλαιστινίους και Ισραηλινούς. «Η αμερικανική παρέμβαση είναι ανάγκη, πλέον, να είναι έντονη και αποφασιστική» τόνισε ο Ναμπίλ Αμπούρντενεχ, σύμβουλος του Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος επανέλαβε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν αποδέχονται παραπομπή όλων των «ανοιχτών» ζητημάτων σε ένα τελευταίο στάδιο συζητήσεων και επιμένουν στην ολοκλήρωση των φάσεων της ισραηλινής αποχώρησης και στην κατάρτιση συγκεκριμένου προσχεδίου τελικής συμφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ