Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραίτηση υπέρ του βιβλίου

Την παραίτησή του από το ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (πρόκειται για τον κρατικό φορέα στον τομέα του βιβλίου) υπέβαλε χτες, στον υπουργό Πολιτισμού, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών, Γιώργος Δαρδανός, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην κατάργηση, από την κυβέρνηση, του 2% επί της τιμής των ηλεκτρονικών υπολογιστών υπέρ των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό ο Γ. Δαρδανός σημειώνει ότι «μετά την αντισυνταγματική ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής, και δη εντός κάποιου ασχέτου ως προς τα πνευματικά δικαιώματα Νόμου, της κατάργησης του 2% για τα πνευματικά δικαιώματα, λόγοι αξιοπρέπειας, αλλά και ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΒ, δε μου επιτρέπουν να παραμείνω πλέον μέλος του ΔΣ του ΕΚΕΒΙ».

Προσθέτει ότι «οι Ελληνες εκδότες, μαζί με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας και έναν μεγάλο αριθμό πνευματικών ανθρώπων, ξεκινάμε την προσπάθεια ανατροπής του Νόμου που φωτογραφίζει ελάχιστους συγκεκριμένους υμετέρους περί του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και όχι μόνον». «Η παραίτησή μου» καταλήγει ο Γ. Δαρδανός, «με κανέναν τρόπο, βέβαια, δε σημαίνει και ταυτόχρονη παραίτηση από τον αγώνα αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ