Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέο «σπίτι» της Τέχνης

Ο Δήμος Καρδίτσας απέκτησε νέα Δημοτική Πινακοθήκη

Το νέο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας
Το νέο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας
Σ' ένα καινούργιο, σύγχρονο, όμορφο αρχιτεκτονικά και λειτουργικό κτίριο - τα επίσημα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ - θα στεγαστεί η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας. Οι προετοιμασίες για το ξεκίνημα της λειτουργίας αυτού του νέου κτιρίου, που θ' αποτελέσει κόσμημα για την πόλη της Καρδίτσας, κορυφώνονται και ήδη άρχισε η μεταφορά των έργων ζωγραφικής από το παλιό κτίριο της Πινακοθήκης στο νέο.

Η νέα Πινακοθήκη, που θα λειτουργεί σ' έναν τεράστιο χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων, φιλοδοξεί να στεγάσει και να αξιοποιήσει την καλλιτεχνική κληρονομιά όχι μόνο της Καρδίτσας, αλλά και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και της χώρας. Εκεί - στον 1ο όροφο του κτιρίου - θα εκτίθενται περί τα 2.500 θαυμαυστά έργα του αείμνηστου Δημήτρη Γιολδάση, του μεγάλου αυτού Καρδιτσιώτη ζωγράφου, τα οποία δώρισε στο Δήμο Καρδίτσας η κόρη του καλλιτέχνη Στέλλα. (Στο να παραμείνει αυτή η τεράστια και θαυμαστή καλλιτεχνική κληρονομιά στον τόπο όπου έζησε και πρόσφερε ο δημιουργός της, συνέβαλε σημαντικά και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης).

Ο δεύτερος όροφος θα χρησιμοποιηθεί για την έκθεση άλλων καλλιτεχνικών δημιουργημάτων - στο χώρο θα εκτίθενται έργα κι άλλων Θεσσαλών ζωγράφων - όπως των Γ. Βαλαδώρου, Γ. Γούλα κ.ά. - ενώ στο τρίτο επίπεδο του κτιρίου διαμορφώνεται μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που θα διατίθεται για διάφορες καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις (διαλέξεις, ομιλίες, κλπ.).

Η Δημοτική Αρχή της Καρδίτσας - ο δήμαρχος Χρ. Τέγος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απ. Πίτσαβος, που είναι και υπεύθυνος για την Πινακοθήκη κι όλοι οι άλλοι που, κατά καιρούς, ασχολήθηκαν με την υπόθεση της Πινακοθήκης - έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή έργου, επιδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, την ευαισθησία της για τις τέχνες και για τη διαφύλαξη και αξιοποίηση της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ