Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτές τέχνης στην Ξάνθη

«Κωμωδία των παρεξηγήσεων» με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
«Κωμωδία των παρεξηγήσεων» με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Η Δημοτική Επιχείρηση Ξάνθης και ο Δήμος Ξάνθης, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, διοργανώνουν τις «Γιορτές Παλιάς Πόλης», με κύριο στόχο την προβολή και αξιοποίηση της ομορφιάς, της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης της πόλης της Θράκης. Το φεστιβάλ της Ξάνθης ξεκίνησε χτες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σημαντικές εκδηλώσεις για τη μουσική, το θέατρο, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, τα παιδιά.

Οι μουσικές εκδηλώσεις εγκαινιάστηκαν χτες με συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου και Χρήστου Θηβαίου. Ακολουθούν (31/8, 8.30μμ) «Το συγκρότημα από την Μπίκα» με τουρκική και ελληνική μουσική από το συγκρότημα της αδελφοποιημένης με την Ξάνθη, πόλης του Δήμου Μπίκα Τουρκίας, στην πλατεία Μητροπόλεως. Την 1/9 συναυλία της Χάρις Αλεξίου, στην πλατεία Μητροπόλεως και πολλές άλλες συναυλίες.

Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων έχει ως εξής: 26/8 «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Ξάνθης (Καπναποθήκη "Π") και «Του νεκρού αδερφού» από το Πνευματικό Κέντρο Αγιάσου - Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» της Λέσβου. Στην παράσταση συμμετέχουν τριάντα ερασιτέχνες του Θεατρικού, Μουσικού και Χορευτικού Τμήματος του Αναγνωστηρίου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο. Στις 29/8 «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο κ.ά.

Το πρόγραμμα των λογοτεχνικών εκδηλώσεων έχει ως εξής: 26/8 «Κική Δημουλά: η ποιήτρια του εσωτερικού χώρου», από την Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Θεατρικό Εργαστήρι της Φ.Ε.Ξ. «Οδός Ονείρων» και το «Κανάλι 6». 29/8 «Μικρές Πατρίδες», από την Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Θεατρικό Εργαστήρι της Φ.Ε.Ξ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ