Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Ζητούν δίκαιη δίκη χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς

Μια «δίκαιη δίκη, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς, όπου θα αποκαλυφτεί ολόκληρη η αλήθεια για τη δράση της "17 Νοέμβρη"» ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι οποίοι επισκέφτηκαν χτες τον Λ. Ζερβομπεάκο και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Το γραφείο του εφέτη ανακριτή επισκέφθηκαν φορώντας τα γνωστά σήματα του συλλόγου που έχουν συστήσει οι συγγενείς θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων και κατέθεσαν δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής, προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να έχουν δικαίωμα να προβούν σε αιτήματα για οποιαδήποτε ενέργεια θεωρούν απαραίτητη.

Μετά τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, στο γραφείο του Λ. Ζερβομπεάκου παρέμεινε ο πατέρας του δολοφονημένου εφοπλιστή Κ. Περατικού, Μ. Περατικός που κατέθεσε για την υπόθεση του γιου του. Επίσης, μεθαύριο (Σάββατο) θα καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, τον εφέτη ανακριτή επισκέφτηκαν χτες η Ντ. Μπακογιάννη με την κόρη της Αλεξάνδρα και το γιο της Κώστα, η Ειρ. Μπακογιάννη, μητέρα του Π. Μπακογιάννη, η Αλ. Ρουσέτη, κόρη του Π. Ρουσέτη, οδηγού του εκδότη Ν. Μομφεράτου, η Ειρ. Μομφεράτου, σύζυγος του εκδότη με το γιο του Γιώργο και την αδελφή του δολοφονηθέντος Γιολάντα Τσάλα, η Μ. Βρανοπούλου, κόρη του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Μιχ. Βρανόπουλου, η Ειρ. Βελούτσου, κόρη του Ν. Βελούτσου, οδηγού του Αμερικανού Τζορτζ Τσάντες και ο Μ. Περατικός με τη χήρα του δολοφονηθέντος Λ. Περατικού.

Κατά την έξοδό τους από το γραφείο του εφέτη ανακριτή, η Μ. Βρανοπούλου διάβασε εκ μέρους όλων των οικογενειών ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: Οι τρομοκράτες σκότωσαν ανυπεράσπιστα θύματα στερώντας τους το αυτονόητο δικαίωμα της ζωής. Σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με το πραγματικό πρόσωπο της Δημοκρατίας που δεν εκδικείται. Εμπιστευόμαστε τους θεσμούς της πολιτείας και πιστεύουμε ότι η καλύτερη απάντηση και η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν είναι η λειτουργία των θεσμών και ο σεβασμός των αξιών της δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε ότι οι δολοφόνοι άλλων 12 θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας.

Επίσης, η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι έχουμε μακρύ δρόμο για να φτάσουμε στην άκρη του νήματος και πως η τρομοκρατία πρέπει να εξαρθρωθεί και θα εξαρθρωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ