Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπουργική επιθεώρηση στο κουτσουρεμένο τραμ

Επιθεώρηση προεκλογικού χαρακτήρα στα έργα του... κουτσουρεμένου τραμ που εκτελούνται στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε χτες ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, σε δύο βδομάδες θα τερματιστεί η ταλαιπωρία στις οδούς Βασ. Ολγας και Αρδηττού, καθώς ολοκληρώνονται τα σχετικά έργα. Στο ίδιο διάστημα αναμένεται να είναι έτοιμες οι μελέτες για την επέκταση του τραμ από Ζάππειο προς Σύνταγμα και από Γλυφάδα προς Βούλα.

Κι αν η χτεσινή υπουργική βόλτα στα εργοτάξια εξυπηρετούσε τις ανάγκες της δημοσιότητας, «ανοιχτά» παραμένουν πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως οι αντιδράσεις για την καταστροφή αρχαιολογικών χώρων και ευρημάτων κατά την εκτέλεση των έργων και οι ενστάσεις που εκφράζουν κάτοικοι των δήμων από τους οποίους διέρχεται το τραμ, για σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση. Το συγκεκριμένο έργο είναι μόνο ένα τμήμα του τραμ που έχει εξαγγελθεί εδώ και μια δεκαετία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το συγκεκριμένο τμήμα, σύμφωνα με τις υπουργικές εξαγγελίες, θα τεθεί σε λειτουργία το 2004 και θα διακινεί σχεδόν 80.000 επιβάτες ημερησίως σε ένα δίκτυο 25 χιλιομέτρων. Το κόστος της πρώτης φάσης του έργου - συμπεριλαμβανομένου και του τροχαίου υλικού - ανέρχεται σε 346 εκατ. ευρώ (117 δισ. δρχ.). Απ' αυτά το 50% θα προέλθει από εθνικούς πόρους και το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Την εκμετάλλευση του έργου, η κυβέρνηση κατά την προσφιλή της τακτική, θα την εκχωρήσει σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ