Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Στο «σφυρί» και η κερδοφόρα Τεχνική Διεύθυνση

Στο «σφυρί» και την Τεχνική Διεύθυνση, την πιο κερδοφόρα δραστηριότητα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), βγάζει τώρα η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πολιτική εκποίησης της εταιρίας τμήμα - τμήμα, για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επίδοξους αγοραστές.

Απαντώντας χτες σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ΟΑ, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης -μετά το ξεπούλημα των θυγατρικών «Ολύμπικ Κέτερινγκ» και «Γαλιλαίος Ελλάς»- σειρά έχει η Τεχνική Διεύθυνση της εταιρίας, δεδομένου, όπως χαρακτηριστικά ισχυρίστηκε ο υπουργός, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες δε διαθέτουν βαριά συντήρηση αεροσκαφών. Ισχυρισμός πέρα για πέρα αναληθής, καθώς είναι γνωστό ότι όλες οι σοβαρές αεροπορικές εταιρίες διαθέτουν δική τους βαριά τεχνική συντήρηση. Σημειώνεται ότι παρά τη συνειδητή πολιτική απαξίωσης και συρρίκνωσης της Τεχνικής Διεύθυνσης που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, ο τομέας αυτός είναι ο πιο κερδοφόρος της εταιρίας. Αρκεί να αναφερθεί ότι τα έσοδα μόνο από την τεχνική εξυπηρέτηση τρίτων, ξεπερνούν τα 15 δισ. δρχ. το χρόνο!

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός, «μέχρι τις δημοτικές εκλογές θα έχουν γίνει σημαντικά βήματα», εννοώντας τόσο για την ενοποίηση του πτητικού έργου των τριών εταιριών του ομίλου, δηλαδή της ΟΑ, της Αεροπλοΐας και των «Μακεδονικών Αερογραμμών», όσο και για το ξεπούλημα της «Ολύμπικ Κέτερινγκ» (κερδοφόρα θυγατρική εταιρία του ομίλου). Σημειώνεται ότι οι «σύμβουλοι» της κυβέρνησης αναμένεται να υποβάλουν την ερχόμενη Δευτέρα την εισήγησή τους για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, που είχαν με τον «προτιμητέο υποψήφιο αγοραστή» της εταιρίας, την κοινοπραξία «Everest AE». Στη συνέχεια, σειρά για ξεπούλημα έχει η κερδοφόρα (το 2001 παρουσίασε κέρδη ένα δισ. δρχ.) θυγατρική «Γαλιλαίος Ελλάς», που διαχειρίζεται το σύστημα κράτησης εισιτηρίων (ηλεκτρονική πώληση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ