Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Τα «Νέα» έχουν στην πρώτη του σελίδα το «χειρόγραφο Γιωτόπουλου», που βρέθηκε στο κρησφύγετο της οδού Πάτμου, στο οποίο καταγράφονται ως στόχοι ονόματα γνωστών πολιτικών. Οπως σημειώνει η εφημερίδα «ο γραφικός χαρακτήρας έχει ήδη συγκριθεί με άλλα χειρόγραφα του Γιωτόπουλου που βρέθηκαν επάνω του, στο σπίτι του στους Λειψούς, αλλά και στον Βύρωνα, καθώς και με χειρόγραφες διορθώσεις σε προκήρυξη της 17Ν». Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει μαρτυρία ψαρά από τους Λειψούς, φίλου του Γιωτόπουλου επί μια 15ετία, που αναγνώρισε τον Δ. Κουφοντίνα ως ένα από τα πρόσωπα που επισκέπτονταν τον Αλ. Γιωτόπουλο.

Επίσης δημοσιεύει συνέντευξη του Δ. Καββαδία, ο οποίος αναφέρει πως δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και εκφράζει την αγανάκτησή του για την προσωπική ταλαιπωρία που έχει υποστεί από το 1995. Παράλληλα, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ερμηνεύσει πώς και γιατί το όνομά του βρέθηκε σε έγγραφα της Στάζι.

Η «Ελευθεροτυπία» κάνει επίσης εκτενή αναφορά στο χειρόγραφο Γιωτόπουλου, αλλά και στη μαρτυρία του ψαρά από τους Λειψούς. Επίσης, δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο «αμερικανική υστερία με το βλήμα Κόμπρα» και στο οποίο αναφέρεται στην απαίτηση των Αμερικανών να βρεθεί το αντιαρματικό βλήμα τύπου «Κόμπρα» που κλάπηκε από το Συκούριο και μέχρι σήμερα παραμένει άφαντο.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι στα χέρια του ειδικού ανακριτή βρίσκεται απόσπασμα κειμένου, τυπωμένο σε κομπιούτερ που συνέταξε ο ίδιος ο Γιωτόπουλος, το οποίο αργότερα χρησιμοποιήθηκε στην προκήρυξη της «17Ν» για τη δολοφονία Περατικού.

Το «Βήμα» προσπαθεί να αναλύσει «τις πιθανές εξηγήσεις και τα κρυφά νοήματα» της επιστολής Γιωτόπουλου προς την εφημερίδα (η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη) δημοσιεύοντας γνώμη «αναλυτή» σύμφωνα με την οποία: «Ο Γιωτόπουλος νιώθει τώρα ότι το κελί του είναι το στρατηγείο από το οποίο θα διεξάγει έναν πολιτικό αγώνα κατά της κυβέρνησης. Η επιστολή ήταν η πρώτη βολή σε ένα μπαράζ που θα ακολουθήσει». Η ίδια εφημερίδα συνεχίζει τα δημοσιεύματα σχετικά με τους «τρεις Ελληνες της Στάζι», σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε κλοιό από την Αντιτρομοκρατική.

Η «Χώρα» αναφέρει ότι μετά την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη το 1999, ο Σ. Ξηρός τραυματισμένος πήγε σε ιδιωτική κλινική, όπου τον περιέθαλψαν δυο γιατροί, τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά στις αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ